Nemsokára érkezik a tavasz, s vele a színházi évad új bemutató-hulláma. Nézzük, miből válogathatunk, ha márciusban a jobb idővel kedvünk támadna színházba menni.

Hanoch Levin: Átutazók

A Vígszínházban a tavaszt idén Eszenyi Enikő legújabb rendezése nyitja, főszerepben a színészlegenda Törőcsik Marival, neki pedig nem kisebb művészek szekundálnak, mint Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Kern András, Lukács Sándor, Halász Judit és Harkányi Endre. A szórakoztató vígjáték hivatalos műfajmegjelölése „komédia nyolc temetésben”, ez pedig már önmagában ígéretesnek hangzik.
Bemutató: március 8.Füst Milán: CatullusFüst Milánklasszikus darabját mutatja be márciusban a Magyar Színház, mely annak rendje és módja szerint a jól ismert szenvedélydramaturgiára és a tragédiába torkolló, éles kontrasztokra, valamint belső feszültségekre épít.
Bemutató: március 9.
Örkény István: Tóték

Örkény abszurdját az íróról elnevezett színház igazgatója, Mácsai Pál állítja színpadra. Az őrnagy és a dobozhajtogatás tragikomédiája minden időben aktuális jelentéssel bír, a Csuja Imre és Pogány Judit páros pedig egy egészen új színét mutatja meg a jól ismert történetnek.
Bemutató: március 9.Lev Nyikolajevics Tolsztoj: Anna KareninaA Bárkában már-már tradíciónak számít a különböző társművészetek által inspirált darabok bemutatása Ottlik Géza iskolaregényétől Lars von TrierDogville-jáig. A világhírű nagyregényt az orosz színházi polihisztor, Klim dolgozta át, s a rendező Vlad Troickij vállalta a feladatot, hogy színpadra állítsa. A mindent elsöprő szerelem és az asszonyi sors tragédiája a tavasz egyik leginkább várt színházi eseménye lesz.
Bemutató: március 22.
Janikovszky Éva: Égigérő fűAz örök klasszikus ifjúsági film mára már több generáció számára jelent meghatározó élményt, most pedig a rajongók színházban is láthatják Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba vonulása körül kerekedő bonyodalmakat.
Bemutató: március 22.
Magyar Színház