Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Fröccsterasz - az Erzsébet tér századik és egyik legkedvesebb kocsmája

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 07. 26. 2:00

Az Erzsébet téren sörözgető fiataloktól szélsebesen vették át a hatalmat idén nyáron a vendéglátósok és a rendezvénysátrak, amelyek gombamód kezdtek el szaporodni a téren. A kutyapisis átjáró fekete lyuk volt az Erzsébet tér életében - eddig. Aztán egy szép napon jöttek a 4BRO-s fiatalok és felszórták murvával a területet, kiépítettek egy kétoldalról megközelíthető pultot, és berendezték a placcot kedves kerti székekkel.

Ez lett a Fröccsterasz. Az hírlik a városban, hogy a Rumpuncs (a Design Terminállal szembeni, szintén régi Volán épület) feltámadása és átalakulása várható. Ebből még a teraszon nem sokat látni, de azért az magáért beszél, hogy a WC az ex-Rumpuncs pincéjében található.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Le kell szögeznünk, szeretjük ezt a helyet. Hogy miért is? Talán azért, mert nem akar semmi különbnek mutatkozni, mint egy terasz kocsma. Kedves lampionok égnek és többnyire jó DJ-k játszanak a placcon. Nem használnak eldobható műanyagpoharat, csak vastagfalú betétdíjasat és üvegtalpasat. Árakban nem túl elszálltak, de nem is túl olcsók.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Egy hosszúlépés 310, de egy házmester már 830. Viszont Tuborg Greent tartanak 540 forintért, ami sokak nagy kedvence. A Wifijük sajnos nem használható, ezért dolgozni, tanulni nem a legmegfelelőbb helyszín. Ha túl sok az Akvárium, túl csillogó a Bazilika, vagy túl messzi az Ankert, barátian szezonális választás a Fröccsterasz.

Fotó: Fröccsterasz

Hasonló tartalmak

Admin mode