Különös thriller anya és fia furcsa viszonyáról Tilda Swinton főszereplésével. Nyerj két jegyet a vetítésre most, a cikk végén található kérdés megválaszolásával.

Eva (Tilda Swinton) feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul, mintha a minden anyát érintő problémák az ő életükben százszorta nehezebbek lennének. A rossz kapcsolat Eva minden napját extrém kihívások elé állítja. Mikor Kevin (Ezra Miller) tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő, anyja és a helyi közösség számára is megbocsáthatatlan dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a felelősséggel küzd. Szerette valaha egyáltalán a gyerekét? Kevin hibája vajon mennyiben volt az ő hibája, ha másképp neveli, máshogy alakulnak a dolgok? Az érzelmes, ugyanakkor megdöbbentő és rendkívül felkavaró film 2011 ősze óta szerte Európában nagy sikerrel szerepel a mozik műsorán, itthon is az év egyik legjobban várt bemutatója.

Tilda Swinton és a rendező, Lynne Ramsay számos elismerő díjat, illetve jelölést kapott érte. Tilda Swinton a legjobb női főszereplő kategóriájában 2012-ben a Golden Globe várományosa, a rendezés pedig a brit független filmek seregszemléjén (British Independent Film Awards), valamint a londoni filmfesztiválon 2011-ben már elnyerte a legjobb filmnek járó díjat.

2012 januárjában tíz különböző kategóriában jelölték a Brit Filmakadémia (BAFTA) díjaira.

  • Mit? Beszélnünk kell Kevinről
  • Mikor? 2012. február 9. csütörtöktől
  • Hol? Kino mozi, 1137 Budapest, Szent István krt 16.


  • Mennyi? 1200 Ft
Nyerj két jegyet a vetítésre az alábbi kérdés megválaszolásával: Ki alakítja az anya karakterét a filmben? A választ írd a kommentekhez! Sorsolás csütörtökön!