Meglepően magas cool-faktor volt mérhető a pénteki YKRA // Talabér Géza fotókiállítás megnyitón a Hybridart Design Shop Cafeban.

Egyrészről, mert a Hybridart a Bródy Sándor utcai testvéréhez hasonlóan elkezdett kiállításokat rendezni. Másrészt, mert mostani kiállításukon Talabér Géza képeit állították ki. Harmad részt, mert a képek az Ykra nevű magyar táskamárkának készültek. Negyed részt, mert az újragondolt divatfotók stylist-ja Király Márton, az Aarion polótevező márkától érkezett.

Talabér Géza nevét sok helyről ismerhetjük. Amellett, hogy irodánk házi fotósa, mostanában leginkább a Telepnek készített fotóiról híres. Képei olyan hangulatot adnak át, hogy az embernek azonnal kedve lesz beugrani a Telepre egy sörre és/vagy kiállításra. Az ott látható képanyag is egy Telep kooperáció. Mikor Mr. Ykra, azaz Lakatos Balázs, kitalálta, hogy hipszter csehszlovák túra táskákat szeretne csinálni, a Telep műhelyében dolgozó Kukuri Krús lányok segítségét kérte az első darabok megvarrásához. Az új termékek image fotóit már kézenfekvő volt, hogy Géza készítse. Stylistért sem kellett a szomszédba menni. A modelleket Király Márton öltöztette, aki közvetetten a Telephez köthető, az Aarion márka egyik alapítója.A kiállítást többekközt azért is mostanra időzítették, mert ez az Ykra tavasszal induló, nemzetközi PR kampányának hazai előszele, hiszen Lakatos Balázs, már elengedte a gondolatot, hogy táskáit fancy showroomokból kapkodják el. Természetesen szeretné, ha minél több magyar fiatal örök darabja legyen az Ykra, de a stílusához mérten viszonlag magas árát (120 euró) inkább a nyugati, a tengerentúli és az ázsiai piacra pozícionálta.

A kampány lényege, hogy a táskák akár közvetlenül, akár közvetetten (például egy partifotón feltűnve) felkerüljenek a meghatározó külföldi trend blogokra, tumblr-ekre, weblapokra. A kiállításra megleptésből elhozták az első közös AArion + Ykra termékét, ami meglepően új irányt mutat a letisztult, természetes stílusával, natúr bőr és vászon anyaghasználatával.Röviden: ajánljuk mindenkinek a bolt-kávézó-kiállító tér megnézését, aki fontosnak tartja, hogy tisztában legyen a legújabb pesti menőségekkel, ami a Hybridart Pest-szerte híres kávéjával a kézben édes urbánus élmény. Mindezt megteheted a kiállítás ideje alatt