Vasárnaptól újra feltűnik a pesti korzón és a budai oldalon is a csillogó díszruhába öltöztetett villamos. Bővül a reperrtoár: idén a 2A jelzésű vonal mellett, az utasok a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak a karácsonyi járattal. A Fényvillamos immár negyedik éve közlekedik az ünnepi időszak alatt, amelyekre idén is normál jegyekkel és bérletekkel lehet fállszállni.

Fénylő hagyomány

Immár hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban útjára indítják a budapesti fényvillamost. Kezdetben még csak az időközben a világ egyik legszebb villamosvonalai közé választott 2-es vonalon járt a Fényvillamos, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már nem csak a Duna-korzón, hanem a budai oldalon is feltűnt a csillogó jármű. A téli ékszerként is emlegetett UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterét pedig ünnepi díszítés teszi hangulatossá, így kívül-belül igazi karácsonyi hangulatot teremt, amerre elrobog.

A járat normál díjszabással vehető igénybe.

Hétfőtől péntekig a 2A, szombaton és vasárnap a 47-es, a két ünnep közötti időszakban pedig a 19-es villamos vonalán szállítja utasait, de december 24-én, Szenteste, és Szilveszter napján, december 31-én a járat közlekedése szünetel.Pénteki csavargás

A hagyományokhoz kapcsolódóan a

Fényvillamos az idén is különleges péntek éjszakai csavargásra hívja vállalkozó kedvű utasait: december 14-én

Budán ,

Hűvösvölgy ,

Farkasrét és

Kamaraerdő , míg december 21-én

Pesten Pesterzsébet, Kispest

és

Pestlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a

2A jelzésű villamosok

Boráros téri

végállomásáról indul este 21 órakor. A túra részvételi díja 800 Ft/fő, amelyet a helyszínen kell fizetni.December 15-én és 28-án a fotósok kívánságát teljesítik: a Széll Kálmán térről mindkét napon 22 órakor indul a sok-sok megállással tarkított, öt-hat órás fotóstúra a Fényvillamossal, amelynek részvételi díja 2000 Ft/fő.
December 15-én Buda, míg 28-án éjjel Pest villamosvonalain kaphatják lencsevégre a csillogó járművet mindazok, akik vállalkoznak a hosszú, hideg, ám annál izgalmasabb kalandokat és látványt ígérő útra.