Senkit nem akarunk riogatni vagy erőltetetten karácsonyra hangolni, de pont egy hét van hátra Szentestéig. Ha nem is mindenkinek akkor adjuk át az ajándékainkat, közeledik a pillanat, hogy meglepjük azokat, akiknek idén örömet szeretnénk okozni. A 2012-es Ajándék Terminálban elég jó eséllyel találunk majd valamit nem csak a magyar design szerelmeseinek, akár gyerekeknek vagy nagyszülőknek is telitalálat lehet.Mi kiválasztottuk a helyi kedvenceinket, amikkel biztosan sokakat le lehetne nyűgözni.

Mónus Kata – bútor, csúcskísérlet

Mónus Kata diplomamunkájaként tervezte ezt a kísérleti tárolóbútort, amely textiltervezői szemlélettel készült. A tervező szándékai mentén a lágy anyag más anyagminőséggel történő szerves találkozása valósul meg úgy, hogy eközben és ezáltal elrugaszkodik a bútortervezésben megszokott sémáktól.

Medence Csoport – újrahasznosított gesztusok

A Medence Csoportot nemrég dicsértük nektek, ez karácsonykor csak hatványozódik, mert különböző árkategóriákban kínálnak nekünk újrahasznosított anyagokból készült táskákat, kiegészítőket, neszesszereket, pénztárcákat, amiket a Pipa utcán kívül, a karácsonyi időszakban a Design Terminálban is megvásárolhatunk.

LOKALWEAR – ékszer nem csak helyieknek

Az ékszerre pályázóknak jó hír, hogy a LOKALWEAR második kollekciója is kapható az Ajándék Terminálon. A Richelieu Kollekció kézzel készült divatékszerei a Kalocsai csipke – más néven a Riseliő - és fémek kombinálásával születtek. Az egyik legszebb stand a terminálban, egy újabb szelet a magyar kultúrából.

YKRA hátizsákok - színes retrót a fa alá!

Felülreprezentáltak a táskák az ötös összeállításban, de az YKRA hátizsákok nem maradhattak ki. Az egyébként a Telepen kapható táskákat A 70-es évek oldschool darabjai ihlették, és jó hír az is, hogy a különleges színekkel társított retro kinézet strapabíró minőséggel is társul. Ennek viszont ára is van; 20000 Ft-ba kerülnek.

Magyarósi Éva – Hellö, gyerekdesign!

A Hellö kollekció különböző méretű, formájú, kézzel rajzolt, egyedi grafikával ellátott ülőkéket takar. A kis székek általában 20x20x25 centiméteresek, de van néhány nagyobb méretű is (25x40x25cm, 60x40x30cm), illetve olyan, ami egyszerre ülőke, és tároló is. Bár gyerekeknek a legideálisabb ajándék, ezekből a székekből nem lehet kinőni.