Két éve alig volt olyan hely a városban, ahol normális hamburgert lehetett volna kapni jó áron; így lett a Magic Burger. Najó, ennyire nem volt egyszerű a burger kocsi üzembehelyezése (főleg, hogy a legtöbb közterületen tilos egy ilyennel állomásozni), de aztán gyorsan híre ment a helyben sült húspogikból, választható salátákból, házi szószokból és olvasztott reszelt sajtból varázsolt ennivalót kínáló büfének. Ha esetleg még nem próbáltátok, itt tényleg érdemes még egy esélyt adni a budapesti hamburger műfajának!Mi másodjára tettünk így, és a folytatást is garantáljuk.

BurgervagonÓbudán a Szentendrei út 30. szám alatt parkolt le 2010-ben a Magic Burger. Gurult volna tovább, ha úgy alakul, de nem volt rá szükség. A két tulajdonos, Lilla és Peti saját ízlésükből kiindulva kezdett el marha-, sertés-, és olívaolajban pácolt csirkehús pogácsákat gyártani. Elindult a nagy puffancsvadászat is, hiszen nem mindegy mibe kerülnek a nem csak húsos, de minden esetben szaftos finomságok.

Mik ezek? Bacon, cheddar- és kéksajt, sült tojás, jalapeno, pirított gomba, hagyma és társaik közül választhatunk az alap feltéten túl, a normál vagy extra méretű zsömlébe. Már rutinosak Lilláék, úgyhogy, ha az ég világon mindent kérünk, akkor is öt perc alatt összedobják nekünk a hamburget.

Mennyire menjünk éhesen? Nagyon, mert különben a normál burger is nehezen fog beférni, amit körülbelül 6-800 Ft-ból úszunk meg. Ezt tapasztaljuk, de mondják is az ebédidőben a hideg ellenére is kitartóan várakozó sorbanállók.

Hambi rallyJókat enni minimum érdemes, de van, hogy sokat és gyorsan is megéri. A burgerek őshazájában nagy divat a versenyre evés, és a Magic Burgerben is volt már három mérkőzés. Aki soha nem értette miért jó egy ilyen hajsza, az itt sem fogja, de az elégedett versenyzők arca a burgereknek kedvez. Szerintünk azt sem lenne rossz ötlet lemérni, hogy hány óráig lehet ellenni egyetlen extra burgerrel (ami kb. 1000-1300 Ft-ba kerül).Új varázsok

Tévedtünk, mikor az újítások felől érdeklődve azt feltételeztük, hogy a belevalókat tekintve lehet csak igazán nagy meglepetéseket várni. Hamarosan a burgerkülsőt is magadra szabhatod, mert a hagyományos fehér bucik mellett, lesz tönkölylisztből készített, hagymás, lightos verzió is.
A hot dog, amibe olyan virsli kerül, hogy majdnem a húspogik is megirigylik, már régóta része a Magic kalandnak. Péterék készíttetik a belevaló a bécsit, ami így a csípős kolbinak is méltó vetélytársa. A hidegre való tekintettel hamarosan elkerülnek majd a sörpadok is, de nyugalom, a sütöde marad.

Hiába is gurulna el, már futnának utána.