A Printa kollekcióknak korábban az volt a célja hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a “slow fashion”-re. Mára az öko szemlélet és újrahasznosítás beépült a tervezés - olykor látható, olykor láthatatlan - alapértékekei közé.

A Basic kollekció minden darabjára jellemző az egyszerűség és a hordhatóság. A finomra hangolt színátmenetek, vagy absztrakt nyomatok mellett, melyek a kollekció védjegyei most olyan városi motívumokat vezet be a mintába, mint aszfaltfoltok, pocsolyák, galambtollak. Gyakran láthatatlan, vagy szépséghibának minősült város részek egy új szintre kiemelve különleges, egyedi hatást keltenek.

A Printa ökokollekció tervezését mindig az anyagválasztás befolyásolja. Egy fordított folyamatról van szó – az újrahasznosított anyagokból készült daraboknál az anyag felkutatása, beszerzése a kollekció megalkotásának az első szakasza. Csak utána következik a tervezési folyamat - mit is lehet kihozni a meglévő alapanyagokból. Ezúttal az alapanyag “vadászat” alatt sikerült a tervezőknek szert tennünk nagy mennyiségű metál fényű elavult fellépőruhára. Ezekből készült a téli Basic kollekció egyik központi darabja, egy patchwork leggings, mely élénk korall színű absztrakt nyomott mintával és tollal egészült ki.

A Printa Basic új darabjai bőrkabátból készült táskakollekcióval is bővültek. Nagy méretű táska, boríték táska,kézi táska és telefontok is található a palettán. Még egy kedves vicces tárgy is létrejött, egy férfi ingekből készült párnahuzat hosszú ujjakkal, mely a “szinglipárna” elnevezést kapta.

A kollekció megörökítéshez is egy nem szokványos megoldás társult. Egy Facebook kampány segítségével lett kiválasztva a koncepcióhoz leginkább alkalmas fotós és modell.

A cél az volt hogy, olyan emberek közül kerüljenek ki a stábtagok, akik ismerik a Printa öko alapértékeit és azonosulni is tudnak velük. Rengeteg jelentkező között a választás a Deák Eve fotósra esett, akinek a város és a városi viselet az egyik fő inspirációja.