Nemrég tartotta ünnepélyes megnyitóját az első budai borbár, a SzalonSpicc, amely Buda központi helyén, a Lövőház utcában (a Széll Kálmán tértől kettő perc sétányira, a Mamut üzletházaktól nem messze) várja mostantól bor és pezsgőkedvelő vendégeit. A SzalonSpicc Kávé és Borbár nagyjából hatvan féle borból és tizenöt különböző pezsgőből, habzóborból álló szortimentet vonultat fel.

A megnyitó igazán spiccesre sikeredett, a vendégek kíváncsian kóstolgatták az ausztrál borokat, de a legnagyobb sikert a Janszpincészet palackos érlelésű tasman pezsgője aratta, mely friss, komplex, citrusos íz jegyeivel igazi kuriózumként kerül a hazai piacra. A vendégek a „Sonkás” által a helyszínen személyesen szeletelt szeránói sonkát és kiváló, nagy szemű zöld olajbogyót kaptak borkorcsolyaként.

Aki járt már a korábban Hidegkúton, a Shopstop-ban működő, első Szalonspiccben, az tudja, hogy a választékot, a kedves kiszolgálást és a baráti hangulatot nem érheti itt panasz. A borok nagy része magyar termelőktől származik, de a világivó vendégek belekóstolhatnak többféle francia, spanyol, olasz, chilei de még Új-zélandi tételbe is.

A buborékok szerelmeseit pedig igazi nagy durranások várják, a neves Champagne-ok, Cava-k és Prosecco-k mellett kiváló hazai pezsgőket is poharaznak. A finom italok mellé izgalmas ínyenc falatok kaphatók, amelyek kitűnően illeszkednek a borlapon található tételekhez. A tematikus kóstolókon pedig borok ihlette menüsor várja a vendégeket. A legolcsóbb bor decije 250 Ft, míg a legdrágább 1150 Ft-ot kóstál, míg egy pohár nevesebb pezsgő nagyjából 2200 Ft.

Akik kiborozták magukat és más stílusra vágynak, bátran választhatnak az itallapról üveges sört, pálinkát, whiskyt, rumot, vodkát, stb. Az élet persze itt sem estefelé kezdődik, napközben is érdemes beülni egy finom olasz kávéra, egy jó salátára, vagy egy laktató szendvicsre.