A 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezői új hagyományt szeretnének elindítani. Idén bemutatkoznak a legszínvonalasabb hazai produkciók is. 2012.január 28-án és 29-én az Artistaképző legjobbjait, volt növendékeket és határon túli cirkuszművészeket láthat a közönség a Magyar Cirkuszfesztiválon.

A Magyar Cirkuszfesztivál artistái közül Demjén Natália légtornász, a „golf zsonglőr” Almost Trio, a nagy reménységnek számító Rolling Wheels és a világ cirkuszporondjain egy ideje sikerrel szereplő Duo Lavision részt vesz a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál megmérettetésén is.A Magyar Cirkuszfesztivál programjaBernáth Imre / „animáció” bohózat Baross Imre Artista Iskola / nyitókép Parádé Szulita és Dennis / levegő kötél Almost Trio / humoros zsonglőrök Renató / rhönrád Bernáth Imre / „film” bohózat Duo Kiss / lábzsonglőr-ikária Demjén Natália / légtornász Duo Lavision / erőemelő szobor -------- szünet -------- Clair de Lune / 4-es trapéz Trió Sárközi / zsonglőrök Duo Steel / férfi erőemelő Black Roses / quartett egykerekűn Bernath Imre / „pandúr” bohózat Jecsmen Oksana / levegő karika Henrik Veres / tempó zsonglőr Murai Sisters / női erőemelő Rolling Wheels / rhönrád FináléA Magyar Cirkuszfesztivál előadásai 11 és 15 órakor kezdődnek a Fővárosi Nagycirkuszban.A 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválhoz kapcsolódó programokA manézs árnyékában - Kiállítás Bácsi Róbert László fotóiból 2012. január 30–február 12. között
Bácsi Róbert László fotói 2009-ben, a 120 éves Fővárosi Nagycirkuszban készültek. A képeken a mára megkopott épületben zajló hétköznapok láthatók: pihenő kutyák, lovak, a backstage-ben gyakorló akrobaták, az udvaron dohányzó artisták. A Fővárosi Nagycirkuszba lépve az az érzésünk támadhat, mintha megállt volna az idő, a sorozat azonban élettel teli – egy olyan közösség mindennapjait mutatja be, ahol a szakmai tudás generációról generációra száll és a produkció az élet legfontosabb eseménye. Ahonnan a cirkuszvilág hazai nagyjai indultak a hírnév felé és ahol külföldi dinasztiák léptek fel. Bácsi Róbert László fotói a Fővárosi Nagycirkusz (XIV. Állatkerti krt. 12/a.) emeletén és a Benczúr Hotelben (VI. Benczúr u. 35.) láthatók.