Szeptember 7-én, pénteken 11 órától áll forgalomba az első Alstom metrószerelvény az M2-es metróvonalon. A Metropolis 209 ülőhellyel rendelkezik, összesen 1023 utast tud szállítani, minden kocsijának mindkét oldalán négy-négy széles ajtó teszi lehetővé az utasok gyorsabb ki- és beszállását. A 70 kilométer/órás sebességre képes szerelvények egyterűek, azaz az utasok végigsétálhatnak az elejétől a végéig az 1,5 méter széles átjárókon, ami a zsúfoltságot is csökkenti és egyenletesebbé teszi a vonat kihasználtságát, hasonlóan a nagykörúti villamosokhoz. Utasaink kényelmét a beépített légkondicionáló és a legmodernebb utastájékoztató rendszer szolgálja.

Jelenleg hét szerelvény van a BKV-nál, szeptembertől folyamatosan, havonta két-három új metrókocsi forgalomba állítására van lehetőség, a szerelvényeknek ugyanis a forgalomba állítás előtt még le kell vizsgázniuk..

Az Alstom összesen 22 szerelvényt gyárt a 2-es vonalra, három évre karbantartást biztosít, továbbá karbantartó eszközöket, tartalék alkatrészeket és egyéb szakmai szolgáltatást – például oktatást – nyújt. A korábbi megállapodás alapján 2013. február 13-ig kell az utolsó szerelvényt is Budapestre szállítania a gyártónak. Ez azt jelenti, hogy az utolsó Alstom-szerelvény 2013 tavaszán állhat forgalomba és tűnhetnek el végleg a szovjet szerelvények az M2 vonaláról.Az új metrókon a BKK vezérigazgatója, Vitézy Dávid felkérése alapján Szalóczy Pál hangján hallhatják a következő megálló bemondását majd az utasok. A Budapesten utazók számára nem újdonság, hogy a jellegzetes hangú rádió- és tévébemondó szól hozzájuk, hiszen 15 évig az ő hangjára záródtak az ajtók a metróban. A metrószerelvényeket Franciaországban tervezték, a kocsiszekrények gyártása és a szerelvények összeszerelése az Alstom Transport lengyelországi – Katowicében található – gyártási központjában történt. A szerelvény fékezéskor áramot táplál vissza a hálózatba, ily módon üzemeltetéséhez kevesebb energia szükséges és olcsóbb is.

A járműveket 2008 májusától egy éven át szállították volna le, de a végleges típusengedélyt főként a fékek magyar jogszabályban rögzített szabályoktól való eltérése miatt nem kapták meg az Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Emiatt a főváros szerződést bontott, amit 2011 júliusában megváltozott tartalommal újra hatályba léptettek. Ettől számítva 330 napja volt az Alstomnak arra, hogy leszállítsa az első szerelvényt. Ennek ünnepélyes átadása idén július 10-én volt.A szerelvények fékrendszerén végrehajtott módosításokat, illetve az átfogó – 35 000 kilométeres – tesztelést követően az Alstom 2012. július 1-én szerezte meg a végleges típusengedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, ami alapján hivatalosan is – a megállapodásban rögzített határidőn belül – átadhatta első járművét Budapest Főváros Önkormányzatának.