Jövő nyárra megújul az erzsébetvárosi Madách tér és a Madách utca; a beruházást magyarországi építészhallgatók koncepciói nyomán valósítják meg.

A tervpályázatot év elején írták ki egyetemistáknak, s összesen 36 anyag érkezett be. A szakmai zsűri szeptember 12-ig választja ki a legjobbakat, amelyeket 100 és 500 ezer forint közötti összeggel díjaz, összesen másfél millió forint értékben. Vattamány Zsolt rendhagyó próbálkozásnak nevezte, hogy a végső döntés nem egy irodában születik meg, hanem a nyilvánosság előtt; a pályamunkákat széles körben is bemutatják, és várják a lakosság véleményét.

A végső felújítási terv a koncepciók nyomán készül el, jövőre megindul az építkezés és nyárig át is adják a megújult Madách teret és környékét – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a tér arculata jól illeszkedik majd a szomszédos V. kerület és a fővárosi területek arculatához. A közterületi beruházásra mintegy 150-200 millió forintot fordítanak. Kitért arra, hogy a cél a többi erzsébetvárosi közterület megújítása is, az Almássy téren és a Klauzál téren is hasonló projektet szeretnének, a zöldfelületek arányának növelésével, fiatalos arculattal, élhető terekkel.