Az ősz beköszöntével nem csak online webshoppal, de egy vadonatúj kollekcióval is jelentkezik a Barnoff-ház.

Az új kollekcióra jellemző merészen elválasztott fekete és fehér, valamint bézs, barna, és világos szürkéskék kreálmányok a klasszikus design mentén mozognak egy kis csavarral megfűszerezve, ami mindig jellemző volt Tamara Barnoff alkotásaira.

Személyesen választott anyagok: a viszkóz, a vászon, a selyem és a pamut a finom részletek révén válnak igazán szerethetővé, mint például a régi csipke Tamara személyes gyűjteményéből. A blúzokon, kabátokon és az öveken pillangó alakú díszítés lelhető fel, amely egyediséggel hinti meg a ruhadarabokat. A harang formájú kabátujjak, a háromnegyedes ujjú blúzok és ruhák, valamint a térd alá érő ceruza szoknyák a 40-es, 50-es évek hollywoodi eleganciáját idézik. Ezzel szemben a hosszú ruhák, az íves gallérok és a díszes kabátok a 30-as, 40-es évek retro hangulatát keltik életre. Egyfajta természetes és könnyed eleganciát tükrözve, a kollekció az erős független nőket célozza meg, akik a kérészéletű trendek helyett inkább a kifinomult ízlést részesítik előnyben.

A WE WERE THERE kollekció mögött rejlő inspiráció

A sötétségből a fény felé vezető út áldozatokkal jár: ez nyújtott inspirációt Tamara Barnoffnak az őszi/téli kollekcióhoz.

A halott pillangók, az élettelen színek a természet halovány oldalát festik fel elénk, és felsejlik egy reményét vesztett, magányos utazó képe.
A kreációk a modern ember csalódottságából táplálkoznak; ezek szimbolizálják a kompromisszumokkal teli világ okozta fullasztó érzését, az elvárásokkal és az érzéketlen társadalommal viaskodó megfáradt embert. A szomorúság sugárzik minden egyes darabból, amely a modern társadalom fagyosságát és kegyetlenségét vetíti elénk. Mindez ellentétes Tamara korábbról ismert optimista, játékos kollekcióival.

Tamara Barnoff, divattervező mesélt arról, hogy mi inspirálta őt legújabb kollekciójának elkészítésére: “Az emberi lét a reményről szól, úszunk az áramlattal szemben, harcolunk és bízunk. Azonban eljön az idő, amikor belefáradunk ebbe a küzdelembe, a fogyasztói társadalom diktatúrája veszélybe sodorja a remény, a szeretet és az elfogadás fennmaradását. Ez egy átmenetei időszak, a legizgalmasabb életszakasz, és nem tudjuk, hogy mi következik utána.”

A tervező, Tamara Barnoff

A grúz származású multimédia művész, Tamara Barnoff kilenc éve él Budapesten. Különleges haute couture kreációi mellett prêt-a-porter kollekciókat is tervez.

Az általa megálmodott ruhadarabok egyszerűek, és mégis tökéletesek, részben a felhasznált újfajta technikáknak köszönhetően. A gazdagon hímzett ruhák mellett varrás nélküli darabok is kikerülnek a keze alól, amely igazán szellős és légies viselet.

A tervezés során Tamara az őt körbevevő hangulatokból, élethelyzetekből, kapcsolatokból, illetve emberekből meríti az ihletet: olyan ruhákat és kiegészítőket tervez, amelyek megfelelnek a mai kor embere által támasztott igényeknek. Az így elkészült darabok nem csak kényelmesek és hordhatóak, hanem különlegesek és variálhatóak is, élvezetessé téve viselésüket.
Barnoff (bezárt)
Cím:

1051 Budapest, József Attila utca 24.