Eddig nem írtunk jóga stúdiókról, hát eljött az alkalom, hiszen Budapest egyik legjobb stúdiója ünnepelt tegnap. Van mit, hiszen az Astorián található Bikram Jóga Központban már négy éve izzadhatunk szakadatlanul! A központ régóta bizonyít, így nekünk annyi dolgunk maradt, hogy mindazt megosszuk veletek: mitől különleges, mégis bárki számára befogadható helyről van szó. Természetes, egészséges, biztonságos – szülinapos.

Mi folyik itt?Aki szokott az Astoria felé járni, 47-49-es villamosozni, vagy a 7-es buszra a kelleténél többet várni az biztosan nézett már a horizontnál feljebb a széles mosolyok mellett található szalagfüggönyök irányába. Ha ezt pár pillanatnál hosszabban tette hamar kiderült: itt valami hajlongás, tekeredés, lábemelés, egyensúlyozás folyik. Bikram Jóga. Kíváncsi lesz, rákeres, megkérdezi, megtalálja, megtudja. Nem érti: megőrültek? Kipróbálja, nem szereti, nézi-nézi. Visszajön és megkedveli. Nem nézi már, csinálja. Figyel magára, a végén kilép az utcára; ott van a villamos, a busz, meg a város, de már mindezt másként látja.

Ráncosodó elixírA Bikram Jóga 90 percig tart, 26 gyakorlatból épül fel, és 38-40˚C-os teremben zajlik. Ezek maradnak, mint az idő; mi meg közben változhatunk. A perceket rövidebbnek vagy hosszabbnak éljük meg, elfáradunk, feléledünk, örülünk, menekülünk, barátkozunk, babát várunk, munkahelyet váltunk, közben meg egyre csak jógázunk. Ilyen hely a Bikram Jóga Központ: befogad, elfogad, megígér, és aztán betart. A jóga megfiatalít, hallottuk már sokszor, épp itt az ideje kipróbálni. De hogyan öregszik egy jógaközpont? Nem botoxszal, türelmesen, bölcsen. Ahogy fejlődnek az oktatói, ahogyan egyre többen megismerik a város lakói, úgy lesz minden év csillag az ötösön.Példaképp

Nade ki fújja el a négy gyertyát? Egy jógaközpont emberré lesz: miközben mozgat, lélegeztet, izzaszt, alakít, gyötör, gyógyít, tisztít, nevettet, szinte maga is életre kel. Szívet, izmokat, agyat és tüdőt növeszt, és talán még a tortán lévő gyertyákat is el tudná fújni. Kívánni is kell, úgyhogy ezt mégis jobb lesz a szülőkre bízni. Azokra a jógaoktatókra, akik érezhetően minden szeretetükkel táplálják ezt a kis szervezetet. Nem kell félteni a központot, hiszen ők nagyon jól értik a dolgukat kívánságok, tanácsok és persze jóga terén egyaránt.

Mi meg azt kívánjuk, hogy próbáljátok ki Ti is a négy éves bizonyítékot!