Múlt pénteken zajlott le a megújult Stylewalker Night első felvonása. Az idén 17 üzletet felvonultató mustra eddig is népszerű volt, de a péntek este egyértelműen bebizonyította, hogy a városi életstílus fontos részévé vált a kortárs divat és design szeretete.

A Stylewalker Night azzal a céllal jött létre 2009-ben, hogy megnyissa a nagyközönség előtt azokat az eldugott vagy kevésbé eldugott V. kerületi boltokat, amiket eddig csak egy szűk réteg látogatott. A Belváros-Lipótváros Önkormányzata által támogatott éjszakai designvásár azzal vívta ki rendkívüli népszerűségét, hogy lazasággal, közvetlenséggel közeledik azok felé is, akik eddig nem, vagy kevésbé voltak érdekeltek a magyar design és divat világában. Mindezt folyamatos akciókkal és egyéb kísérő programokkal tálalva a nagyközönség elé. A rendezvénysorozat azonban még nem ért véget, június 15-én a második felvonás, a GASTRO:BISTRO jelentkezik.

Az estét végigbarangolva felállított „leg-listánk” pedig így néz:

  • A legközvetlenebb: a Deák téri Aron Design Store egyszerre mozgósított és frissített, hiszen a boltban is megvásárolható egyedi citromfacsarókkal üdítő limonádét készíthettél magadnak. (A kevésbé ügyesebbeknek még segítettek is.) Itt ámultunk el leginkább a kínálattól: a meghökkentő designkombinációk és a legviccesebb ajándékötletek lelőhelye!
  • A legfrappánsabb: a Kálvin tér szomszédságában megbújó Buborék nevű boltocska előtt Adam Chaise, francia buborékművész ejtette ámulatba a közönséget és a bámészkodókat egyaránt, de találtunk még buborékos süteményeket és egyéb nyalánkságokat is.
  • A legjobb hangulat: kétség sem férhet hozzá, hogy ezt a „díjat” csakis a Design Terminál és a Hybridart közös bulija kaphatja, hiszen a zenés esti pikniknek keresztelt finomkodás hatalmas táncos flashmobbá alakult át az este folyamán. Lehet, hogy a nemrég nyílt, szomszédos Time for Wine borfesztivál is rásegített a hangulat fokozására?
  • A legszakmaibb: a Juhos Cipőszalon egy saját cipőkülönlegesség tervezési lehetőségével vívta ki a figyelmet. A pályázat még csak most kezdődött, jelentkezni mindenképpen érdemes, hiszen a zsűri által legjobbnak ítélt pályamű a valóságban is elkészül.
  • A legcsillogóbb: az Innoshop a formatervezett ajándéktárgyak, modern kiegészítők és vintage iparművészeti alkotások között ezen az estén az Ezüstgaléria legújabb kollekciójának exkluzív debütálásával készült. A fiatal ékszertervezők művei közül minden hónapban kiválasztják a hónap tárgyát, ezzel is népszerűsítve a színtiszta kortárs designt.
  • A legviccesebb: a Látomás Párizsi utcai üzletében szinte búcsúhangulat uralkodott. A zsíros kenyér és macifröccs kombináció mellett, ha valaki kipróbálta valamelyik játékot (kötélhúzás, zsákban futás, pétanque), értékes nyereményekkel gazdagodhatott. A fröccsfogyasztás és a jókedv kötelező eleme volt az estének, amiről a közvetlen eladólányok gondoskodtak.
  • A legcsaládiasabb: a közvetlen hangulat megteremtéséről a KNIT Showroomban a legnépszerűbb bloggerek kerekasztal-beszélgetése és az ínycsiklandó sütemények gondoskodtak.
  • A legexkluzívabb: a magyar divattervezők egyik legimpozánsabb gyűjtőhelye a Mono Shop, ahol ezen az estén bemutatkozott a Nubu 2012/13-as őszi/téli kollekciója egy debütáló videó keretében, így a résztvevők igazi bennfentesnek érezhették magukat.


Mindent egybevetve a múlt pénteki Stylewalker Night ezen az estén sem okozott csalódást senkinek. Egyszerre vitte hírét a magyar design-nak és küzdötte le azon sztereotípiát, hogy ezek az üzletek csak egy bizonyos réteget céloznak meg. A második felvonás, a GASTRO:BISTRO június 15-én várja az érzékszerveit kényeztetni vágyókat. Mi biztosan ott leszünk akkor is!