A Balaton északi partján a Badacsony szőlőtőkéi és bazaltorgonái között bújik meg egy igazán különleges borhotel, a Bonvino Wine & Spa. A rusztikus hangulatú vidéki szálló klassz választás lehet egy hétvégére azoknak, akik elkötelezettjei a minőségi borfogyasztásnak és mindezt egy modern, újragondolt környezetben szeretnék megtenni.

A Hotel Bonvinotmég tavaly ősszel fedeztük fel magunknak, amikor még melegített annyira a Nap, hogy a szüret környékén tegyünk egy látogatást kishazánk egyik leghangulatosabb táján. A napmeleget most keresve se találjuk, sokkal inkább a téli szél és fogvacogtató hideg emészti fel mindennapjainkat, és testünk-lelkünk egyre jobban némi wellness kényeztetésért és pár pohár minőségi borért kiált.

Minderre tökéletes gyógyírt kínál a tavaly nyílt Hotel Bonvino, aki az „Éld át Badacsonyt!” felszólítással csalogatja magához vendégeit. A Balatonfelvidéki Nemzeti Park területén fellelhető aktív és bor szálloda különleges alternatívát kínál minden pihenésre vágyó embernek, aki szeretne kicsit kiszakadni a hétköznapokból.Bordesign A Bonvino deisgn-ja mellett nem lehet elhaladni szó nélkül. A Geppetto Belsőépítész Iroda olyan 48 szobás bortematikus épületet valósított meg, amelynek szinte minden részén találunk egy ránk kacsintó boros üveget, valamiféle szőlőfürt grafikát, de legalább egy kis borrégiós utalást. A „Bonvino egy borutazás a recepciótól a wellnessig” – vallják a készítők, és igazuk lehet, hiszen a szobaszámot egy borosüvegen találjuk az ajtók mellett, és a folyosókon is a borkészítés folyamatán rághatjuk át magunkat. Az éttermi részen belógatott palack installáció is tökéletesen beleillik a modern romantika érzésbe, és rögtön eszünkbe is juttatja, hogy inni kéne még egy pohárral a vacsorához.
A boroshordók alapanyagából készült recepciós pult mellett ágyunk fejtámaszai is tölgyfából születtek meg, pont úgy, ahogy a wellness-részlegben visszaköszön a badacsonyi terroir, illetve az emblametikus bazaltkő.

Bortematikus szobák 36 kétágyas és 4 luxus szoba, valamint 6 két légteres apartman, 1 nászutas és egy családi lakosztály gondoskodik a Bonvino vendégeinek kényelméről.

További érdekességnek számít, hogy a szobák stílusát a bortermelés kétféle módja határozza meg: a fahordós érlelés valamint a reduktív bortermelés. A reduktív bortermelés a modern szobák hangulatában, anyagaiban köszön vissza. Itt fényes és fémes felületek otthonos vidám színekkel egészülnek ki. A fahordóban érlelt borok klasszikus technológiájának nyomai születnek újjá a rusztikus kétágyas szobákban, ahol a fa és a természetes anyagok uralkodnak A 48 szoba mindegyike sajátos üzenetet hordoz. A mennyezet nyers betonja különleges egységet alkot a szálloda szimbólumait, mintáit megjelenítő textilekkel. Az ágyneműk, függönyök mind természetes anyagból készültek, s a vidékre jellemző levendula is visszaköszön ezeken a felületeken. Egy-egy meglepő színfolt (például egy János vitéz alak a falon) pedig különleges harmóniát teremt a szobák stílusában. A teljes mértékben magyar tervezésű bútordarabok emellett szintén jól szolgálják a hotel designkoncepcióját.Gasztronómia A Bonvinoban kényelmesen válogathatunk a gazdag büfé-reggeli mellé kínált újságokból, választhatunk kávékülönlegességek, helyi alapanyagokból készült házi lekvárok, vagy mangalica termékek közül.

Az édesszájúaknak külön jó hír, hogy még tejbegrízt is lehet választani a reggelihez, ami van annyira jó, mint az otthon készítésű.

Különlegességnek számít a sajtbüfé, de a későn kelőkre is gondoltak ágyba érkező finomságokkal.

Ebédre a szezonális étlapról választhatunk, ám a vacsoránál ismét a büféasztalról szemezgethetünk. A hangulatos fények és az otthonos ízek megfelelő alkalmat adhatnak egy kiváló családi együttlétre, beszélgetésre. Az étkezések után érdemes azonban meglátogatni a szálloda “lelkét”, a borbárt, ahol bemutatkoznak pincészetek, és számos bortematikus programot rendeznek meg némi snack, szőlő és sajt társaságában. A vendégek legtöbbször itt gyűlnek össze esténként, ahol pohárral a kezükben játszanak, és szórakoznak barátaikkal és családjukkal. Gyakorlatilag itt történik minden izgalom, és itt találkozhatunk mindennel, ami szôlô.

WellnessEgy áttúrázott délelőtt, egy szabad levegőn eltöltött kiadós lovaglás, kocsikázás, röplabda, várlátogatás vagy pincekaland után jól esik egy kis izomlazító és stresszoldó, egyúttal gyógyító kényeztetés. Pontosan erre találták ki a Hotel Bonvino wellness részlegét.

A spa részleg egyedi kialakítása a vulkanikus hegy és a szőlőtermesztés jegyében született: a csillogó feketék, a nyers beton, a tükröződő, modern felületeket a fa természetessége teszi barátságossá. A fény hatalmas tolóablakokon árad be, különleges látványt kínálva. Az élményelemekkel felszerelt úszómedence mellett jacuzzizhatunk párunkkal, de a gyerekek is elszórakoztathatják magukat a pancsolóban. A napozóteraszon, vagy a kényelmes nyugágyak egyikében is elüthetjük időnket egy kiadós szaunázás, vagy gőzfürdő után.

Ha ennél többre vágyunk, akkor mindenképpen próbáljuk ki a day spa szolgáltatásait, amelyek közül a mi kedvencünk a badacsonyi lávamasszázs volt szőlőmagolajjal, illetve a “csoki a köbön” testkezelés. További masszázsok, testkezelésekről itt találsz információt.