Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Palackban a város

Magaddal vinnéd Budapest illatát? A budapesti repülőtéren a Heinemann Duty Free üzletben megtalálod a palackba zárt Budapestet.

Különleges kölnikkel kápráztatja el az utazókat a budapesti repülőtér, pontosabban a Heinemann Duty Free repülőtéri üzlet. A Scent of Departure (Az elutazás illata) nevű kollekció csak a kiválasztott európai repülőterek boltjaiban kapható és igyekszik megragadni egy kölniben annak a városnak az atmoszféráját, ahonnan az utazó éppen elindul.

Lágy és csípősen fűszeres egyszerre, a Duna Gyöngyszeme – így határozta meg a „BUD”, azaz a IATA-kód alapján Budapestet jelentő illat karakterét a Heinemann Duty Free által felkért illat-mester, Gerald Ghislain. A Scent of Departure-sorozat szülőatyja szerint Budapest – és így a város által inspirált illat is – egyszerre fenséges és álmodozó, és mindig van benne egy csipetnyi parikás-fűszeres felhang is. Izgalmas és csendes alkonyi atmoszféra, a Várhegy és a Gellérthegy közötti nyáresti séta romantikájának és izgalmának keveréke. Így írta le a világhírű illat-kreátor, hogy milyennek látja Budapestet – a kölnisüveg fénytörésén keresztül.
Az összesen öt illatból álló sorozat elemei egységesen 30 euróba kerülnek palackonként (50 ml) és öt európai repülőtér Heinemann boltjaiban kaphatók: Budapest mellett Frankfurtban, Münchenben, Bécsben és Isztambulban. Innen adódik az egyébként poggyászcímkét idéző design és az elnevezés is: BUD, FRA, MUC, VIE és IST. A limitált széria kölnijei a repülőterek tranzitboltjain kívül nem kaphatók, csak az juthat hozzájuk, aki érvényes beszállókártyával vásárol, magyarán repülőre ül az adott városokban. Sietnie kell annak, aki hozzá akar jutni egy-egy ilyen különleges kölnihez: a SkyCourtban lévő Heinemann Duty Free az utazási szezonra, vagyis erre a promóciós időszakra összesen csak 110 palack különleges kölnit kapott. Igaz, a BUD feliratú illat később is kapható lesz.

Gerald Ghislain francia illatkreátor tíz évvel ezelőtt robbant be erre az igazán nehéz piacra a Histoires de Perfums luxus-kollekcióval, amit még néhány más sikeres márka követett. Elmondása szerint elsősorban utazásaiból merített ihletett a Scent of Departure sorozatnál, az élet élvezete, a felfokozott érzékiség, a városok lényegének megragadása vezette az illatok megalkotásánál. A koncepció kidolgozásában Ghislain-t Magali Sénéquier francia designer segítette, az ő ízlését dícséri a kölnis üveg színvilága, a doboz és az üzletben lévő polcok design-ja is. A budapesti Heinemann üzlet elsősorban a különlegessége és a választék-bővítés miatt szavazott bizalmat a BUD illetve a Scent of Departure sorozatnak, hiszen ez olyan ajándék, amit csak itt és csak innen lehet elvinni külföldre a szeretteinek és a barátainknak.

Hasonló tartalmak

Shopping Gasztró

tMK & Friends XMAS Shopping & Brunch

Egy újabb repertory shoppingra készülhetünk a pesti oldalon, méghozzá egy olyan izgalmas és tágas helyszínen, mint a Kastner Kommunity, ahol december 16-án és 17-én várnak egy kellemes hangulatú karácsonyi shoppingra. A Kastner Kommunity egy találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, galéria, ahol érdemes a karácsonyi ajándékok beszerzését összekötni egy brunch-csal is.

Shopping

Resident Art Galéria: New Kids on the Wall

A 2018-ban debütáló Resident Art Fair kortárs képzőművészeti vásár immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. Ahogy arra a vásár címe is utal, a kurátorok, Bánki Ákos és Schneller János ezúttal a pályakezdő képzőművészekre helyezték a hangsúlyt. A rendszeresen kiállító művészek mellé közel 40 új kiállítót hívtak meg, akik nagy része még soha nem szerepelt képzőművészeti vásáron, sőt legtöbbjük most debütál a kortárs műkereskedelmi piacon, azaz épphogy csak elkezdte művészi pályafutását. A december 14. és 22. közt látogatható vásár lehetőséget teremt a fiatalok számára egyfelől a bemutatkozásra, másfelől műveik értékesítésére.

Újra az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására, immár 4. alkalommal

?>

Negyedik alkalommal szavazták meg Európa legjobb karácsonyi vásárának a Szent István-bazilika előtt található forgatagot. Gratulálunk!

Sörös szaloncukrot a fára, sörcsomagot a fa alá! – A Beerselectionben jártunk

?>

Karácsony közeledtével érdemes beugrani a Beerselectionbe, mert számos sörválogatással, sőt még sörös szaloncukorral is készülnek az ünnepekre!

Neked ajánlott

A