Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Budai Gourmet fesztivál és XII. Pannon Bormustra díjkiosztó a Millenárison

2011-ben a Millenáris Parkban rendezik meg az ínyenc szívekhez közel álló Budai Gourmat fesztivált. A hazai gasztro-kulturális élet egyik legkiemelkedőbb eseményét idén már a Sziget Kft. szervezi, a korábbi értékeket megtartva, ám jelentősen eltérő koncepció szerint.

Az idei Gourmet fesztivál szervezői tematikabővítést, s teljesebb képet ígérnek a minőségi gasztronómia világáról, egyrészt bemutatva az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig a háttéripar szereplőit és kínálatát, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatják a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait. Meghívják a hazai gasztro-rendezvények legkiemelkedőbb szereplőit is a legjobb halászléfőzőktől a kolbászosokig, a sajtkészítőktől a méz vagy szörpkészítőkig. A szakértők által elvégzett minőségi szelekció után ízelítőt kaphatnak a látogatók a legjobb kereskedelmi forgalomban beszerezhető termékekből is, a pezsgőktől az ásványvizeken át a kávé és tea különlegességekig. A rendezvényen rendhagyó módón egy piactér is kialakításra kerül, ahol válogatott kistermelők és piacosok kínálhatják majd a portékájukat.

A rendezvény június 2-án szakmai nappal indul,  ahol a gasztronómiai iparág szereplőit várják, a kistermelőtől a nagykereskedőig, a szakácsoktól a kritikusokig, lehetőséget kínálva az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Ezen a napon – neves szakemberek segítségével – megválasztják az egyes termékkategóriák legjobbjait, hogy a másnaptól már a nagyközönség felé is nyitott eseményen a látogatók megismerkedhessenek a szakemberek által legjobbnak tartott „Gourmet termék”-ekkel. Az est záró programjaként pedig a XII. Pannon Bormustra Díjkiosztó Gálája kerül megrendezésre. A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án 12 órától már nyitott a nagyközönség előtt. A minden eddiginél nagyobb szabású gasztrofesztivál  a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozza el Budapestre. A rendezvényen kihirdetik Közép-Kelet Európa TOP10 éttermét, akik az év végéig küzdhetnek majd a CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért. Emelllet elmaradhatatlan egy vérbeli gálavacsora megszervezése, ahova világhírű szakácsokat, díjazott éttermek képviselőit és neves külföldi szakembereket várnak. Ha ez még mindig nem lenne elég, a rendezvényen az is kiderül, kik 2011 TOP 10 éttermi listájának szereplői, a Dining Guide étteremkalauz szerint.

A Dining Guide Food Show-val is készül, ahol a látogatók a legkorszerűbb berendezkedéseket ismerhetik meg a főzőbemutatók, s kóstolók során. A tavaly szeptemberben megrendezett Blogkostoló szereplői újból összegyűlnek, s a nagy népszerűségnek köszönhetően a legnagyobb gasztrobloggerek ismét főznek majd nekünk, lelkes ínyenc közönségnek. Láthatunk majd kézműves csokoládémanifaktúra bemutatót, illetve Árpás László sonkamester is tartogat nekünk meglepetéseket. Mautner Zsófia fűszerbemutatóval, a szarvasgomba.hu pedig meglepően szarvasgombával készül. A különböző pincészetek, borászok, pálinkások, kereskedők, éttermek, cukrászdák standjai mellett a termelői piacra is érdemes kinézni, no meg a WAMP deisgn-gasztro darabjai is ígéretes programnak tűnnek. Mi biztosan ott leszünk!

Mi? Budai Gourmet fesztivál
Mikor? 2011. június 3-5.
Mennyi?  A napijegy 2.900 Ft.A belépő egy darab kóstolópoharat tartalmaz és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze.
További információ

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A