Örülhetnek a fapados légitársaságokkal utazók, ugyanis a jelenlegi fémlapokból, utasterelő kordonokból összeeszkábált, egyszerűsített beszállítókapuk helyett komfortosabb körülmények között várakozhatnak a jövőben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Már zajlik Ferihegyen az új fapados­ terminál építése.

A fejleményt a Magyar Nemzet adta hírül, és a napilapnak a Budapest Airport is megerősítette. A beruházás a tervek szerint az év végéig befejeződik, a könnyűszerkezetes épületben a 21. századi igényeknek megfelelő komfort várja az utasokat. A fejlesztés részleteiről a későbbiekben ad tájékoztatást a reptér.

A lap szerint az egyszintes létesítmény a korábban tervezett Ferihegy 2C terminál helyén fog megépülni, az épületszárnyat a jelenlegi B terminálon keresztül érik majd el az utasok. 21. századi igényeknek megfelelő komfort, ülőhelyek, fűtés-hűtés, mosdók és élelmiszervásárlási lehetőség várja az utasokat, akiket autóbuszok visznek majd a repülőgépek közelébe. Mindez nagy előrelépés lesz a bádogterminálhoz képest, ahová azután költöztették a fapadosokat Ferihegy 1-ről, hogy 2012 őszén becsődölt a Malév.