Élmény

Jövőre megláthatjuk, milyen Budapest egy űrlény szemével

Fotó : Magyar Nemzeti Filmalap
Bréking

Már forog az Űrpiknik című mozi, ami egy földre pottyant űrlény budapesti kalandajairól mesél humorral és szívvel. Az elsőfilmes rendező, Badits Ákos azt ígéri, teljesen új szemszögből láthatjuk majd a filmben a fővárost.

Az Űrpiknik című film egyetlen éjszaka története lesz. Egy ember formájú, önbizalomhiányos idegen lény érkezik a Földre, azon belül is Budapestre, ahol nemcsak az ő szemén keresztül láthatjuk majd a fővárost, de még egy problémás egyetemista lánnyal is barátságot köt. Kettejük kalandozásait követhetjük figyelemmel a filmben, őket Takács Zalán és Walters Lili alakítják, hozzájuk csatlakozik még Zalatnay Sarolta is, természetesen a klasszikus dalaival.

Az énekesnő nem először szerepel filmben, korábban olyan legendás mozikban bukkant fel, mint például a Szép leányok, ne sírjatok (1970, Mészáros Márta) és a Fuss, hogy utolérjenek! (1972, Keleti Márton). A főváros olyan izgalmas helyszínein zajlik jelenleg a forgatás, mint a Citadella, a 120 éves és nemrég újjáépített Északi összekötő vasúti híd, a Vasas székház vagy a Limo Bár, ahol a Filmalap forgatási videója is készült.

 

Az Űrpiknik jelen pillanatban még forgatási fázisban tart, a bemutató valamikor jövőre várható, de mi már most nagyon várjuk az egyszerre drámai és vicces sci-fit.