Bár a Sziget tavalyi lineupja is ott volt a fesztivál történetének legjobbjai között, idén még erősebb felhozatalra számíthatunk: a már bejelentett nevek mellett fellép még a trap-rap-pop aktuális sztárja, Post Malone, az indie-alapzenekar Franz Ferdinand, valamint a már új lemezével visszatérő James Blake is. Mutatjuk, kik miatt érdemes még az eddiginél is jobban várni az augusztust.

A művésznevét az NBA-sztár Karl Malone után választó Austin Post egyértelműen kiemelkedik a frissen bejelentett nevek közül. A

White Iversonnal berobbanó trap-rap-popsztár turnézott már Justin Bieberrel, kollaborált a Migos egyharmadával, Quavoval, és 21 Savage-dzsel is, az idei Grammy-díjátadón pedig a Red Hot Chili Peppers-szel lépett fel. Emellett pedig a színtéren belül unikális módon ereszti össze a kodeines-basszusnehéz hiphopot country-s/poppunkos hatásokkal (!), és ha úgy tartja, még akusztikus gitárt is ragad a koncertjein.

A kétezres évek elejének indie színteréből alig pár zenekar tudott megmaradni máig relevánsnak – az Alex Kapranos vezette Franz Ferdinand pedig ebbe a szűk elitbe tartozik. A többek közt a Duran Duran és a The Fall örökségéből tökéletes, NME-kompatibilis slágereket gyúró együttes tavaly jelentkezett új lemezzel, de anélkül is van annyi slágerük (Take Me Out, This Fire, No You Girls és így tovább), amivel gond nélkül ki tudnak tölteni egy fesztiválos fellépést.

Rajtuk kívül fellép még többek közt az elektro-crooner James Blake, a Years & Years, Tove Lo, a Razorlight, a Son Lux, a Yeasayer, a Yellow Days, Masego, Hucci, Xavier Rudd, és Sigala is. Minden fontosabb koncertet megtaláltok a rendszeresen frissülő 2019-es koncertösszeállításunkban!