Újabb izgalmas nevekkel bővült a május 30-31-én zajló jövőfesztivál, amire még január 31-ig kaphatóak az early bird jegyek is.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljaként évről évre izgalmas témákkal és megszólalókkal érkezik a Brain Bar. Az első körben bejelentett fellépőiről már írtunk korábban, többek között európa első női imámja és a Jurassic Park-filmek főtanácsadója, a dínók feltámasztásának lehetőségeiről beszélő őslénykutató is a meghívottak között van.

Most pedig megtudtuk, hogy Hong Kongból érkezik Budapestre Sophia, a humanoid robot megalkotója, Ben Goertzel. A mesterséges intelligenciát kutató Goertzel felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videojátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már. Szintén Budapestre érkezik David Zilber, a kultuszteremtő koppenhágai étterem, a Noma séfje. Zilber évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárással, a fermentálással felpezsdíteni a modern gasztronómiát, tapasztalatait hatalmas sikernek örvendő könyvben is összefoglalta.