December 7-én nyílt meg a Margot, a belváros legújabb concept store-ja, ahová belépve kis szőrös táskák néznek velünk szembe, mint jetik a hegyen. Azért is jó hír a nyitás, mert hasonló holmikkal ritkán találkozni fix fizikai üzletekben, főleg pop up boltokban, vásárokban jönnek velünk szemben, és kevés az olyan üzlet az V. kerületben, ahol találkozhatunk kisszériás egyedi ruhákkal, divatkiegészítőkkel.

A négy tervező munkái korábban a Paulay Ede utcaiPunch Store-ban voltak megtalálhatóak, amely továbbra is a szokott helyén, de már más kínálattal várja a vásárlókat – immár Paula néven. Az új helyen, az Irányi utca-Kéményseprő utca sarkán található Margot-ban Anna Amélie táskái,Anna Daubner ruhái, Visy Dóra ékszerei (Dorivisy) és a Vecsei Millinery kalapjai mellé az egyik legfeltörekvőbb férfiruhamárka, a Grandpa kollekciója is bekerült.

Az új bolt nagy előnye, hogy saroküzletként tágas, világos, nagy kirakatain keresztül már az utcáról hívogatnak a benti portékák. Az „instant” enteriőr a korábbinál több lehetőséget nyújt a lányoknak, hogy helyet adhassanak a vízióiknak, és a mozgatható, variálható berendezést a maguk képére és aktuális igényeikre formálhassák. A változatosság a vásárlók figyelmének felkeltése és fenntartása miatt is fontos; a márkákat is némileg összekeverve prezentálják, a férfi-női ruhák, kiegészítők egymás mellett, egymással elvegyülve vehetők szemügyre.

Ha magyar tervezői darabokra – egyáltalán, tervezői darabokra – gondolunk, sokakat megrémiszt az árfekvés, de a Margot-ban a legijedősebbek sem kapják el a kezüket az árcédulákat megpillantva (persze minden csak viszonyítás kérdése). Az Anna Daubnernél például 15 ezer a póló, 65 ezer egy ruha, a bunda a legdrágább tétel (89 ezer Ft), Visy Dóra kis karkötői 9500 Ft-ért elvihetőek, de van olyan megoldás is, hogy a gyűrűhöz mi választjuk ki a gyémántot.

A Margot helyén korábban egy lepukkant Segway-kölcsönző volt, de az elrendezés miatt a lányok azonnal beleszerettek, és a vonzerejét csak fokozza, hogy kétségkívül többen járnak erre, mint a Paulay Ede utcában. Az emeleten egy kis műhely található, ahol az itt vásárolt ruhák átalakítására is lehetőség van, ha erre igény mutatkozik.