Visszatér a Sepultura egykori frontembere, Max Cavalera vezette Soulfly, lesz műanyagmentes piknik, izgalmas városnéző túra, Frida Kahlo-kiállítás és még sok más is az elkövetkezendő négy nap alatt.

  • Csütörtök

A Szabadság tér egykori, ópiumbarlangot idéző helyiségéből multifunkciós „garázs” lett: az egykori Baotiful helyén ázsiai különlegességeket már nem, specialty kávét és merész koktélokat viszont újabban kérhetünk. Ráadásul a kávéőrlő hangjai sokszor vegyülnek a saját építésű kétkerekűk motorjának dübörgésével. A The Cafe Club Budapest ugyanis elsősorban utóbbi kettőről, a fekete üzemanyagról és annak mindenféle fogyasztóiról szól. Ha pedig a reggel helyett az éjszakát indítanánk be, a szomszédos Impostor – Mistressben kikeverik nekünk a megfelelő hozzávalót.

Babyberry és barátai piknik/ Városmajor

A tavalyi esemény mintájára idén is rendez szabadtéri pikniket a Babyberry és barátai, ahol hideg italok, finom harapnivalók és mosolygós arcok várnak ezúttal is. Lesz továbbá közös játék, beszélgetés és az alkotni vágyók sem lesznek elfelejtve.

Fine Selection #39/ A38 Hajó

A bedroom nappali projektje, a Fine Selection csütörtökönként house- és koktélesőt varázsol az A38 Hajó orrteraszára, különleges vendégekkel.

Celebrate Canada - Again!/ Hopaholic

Kanada függetlenségének évfordulója alkalmából Budapest egyik legjobb kraft sörözője csapra veri a legjobb onnan érkező söröket, a Flying Monkeystől a Dieu du Cielig.

Utazás vaktérképpel/ Kisterem

A kiállítás azotthonfogalmából indul ki és az ebből fakadó bizonytalan helyzeteket térképezi fel. Mit jelent ma az otthon, az otthonkeresés, a valahova tartozás, egyáltalán használhatjuk-e még ezeket a fogalmakat a szó hagyományos értelmében?

Respect Real Hip-Hop X Gyuricza: The Kendrick Lamar Exhibition/ ROOTS Budapest

Gyuricza Gergely kortárs pop art képzőművész tevékenységére a kezdetektől nagy hatást gyakorolt a hiphop szubkultúra. Ezen az estén pedig, Kendrick Lamarközelgő magyarországi koncertjének apropóján kiállítja a munkásságát fókuszba állító festményeit, valamint egy egészen egyedi installációt.

Pink Floyd: A fal/ Gólya Presszó

Alan Parker filmje a legendás angol progresszív zenekar, a Pink Floyd 1980-ban megjelent The Wall című kultuszalbuma alapján készült. Mesterien vágott képsorai borzasztó sok mindent mutatnak, de végső soron csak egyvalamiről, A fal című vállalkozásról szólnak. Nem magányról, árvaságról, szeretetéhségről, erőszakról, háborúról, életről, halálról, huszadik századról, még ha hallani is minderről dalban elmondott szavakat, még ha látni is mindenféle képeket.

Ladik Katalin: Éneklő Ládák/ acb NA

Az acb NA szezonzáró kiállítása Ladik Katalin legújabb hangköltészeti projektjét mutatja be. A művész koncepciójának megfelelően a Bosch+Bosch csoport-tag Szombathy Bálinttal közös 1976-os tenerifei utazásuk során megörökített kikötői halasládákról készült képek (rajuk képversként értelmezhető színes betűjelekkel) egy kiterjesztett zenei hangtérben jelennek majd meg.

Sasha Boole/ PONTOON

Az ukrán zenei szcéna egyik legnagyobb ígérete, a Neil Young- vagy Bob Dylan-féle amerikai énekes-dalszerzők nyomdokaiban járó gitáros-dobos-banjós-harmónikás először lép fel itthon.

Melody Gardot/ Müpa

A többszörös arany- és platinalemezes, Grammy-jelölt jazzénekesnő különös hangjával, erőt és nemességet sugárzó lényével a hazai közönséget is elbűvöli majd - főleg mert a slágereit sem hagyja majd otthon.

  • Péntek
Ha valakinek fontos az egészséges táplálkozás és Budán, pontosabban Normafán lakik, nélkülünk is tudja, hogy nem választhat túl sok opció közül. A Csillebérci Tábor területén, a Napozónál azonban nyitott egy hely, ahol egész nyáron friss alapanyagokból készített, vegetáriánus és vegán smoothie és buddha bowl-okat készítenek. Nem olcsón ugyan, cserébe biztosak lehetünk benne, hogy tényleg csak olyanok kerülnek a tálakba, ami jó a szervezetünknek. Megnéztük a BudaBowlt - és meleg(b)en ajánljuk!

Herbert Anikó: Rejtett kert/ K.A.S. Galéria

A Rejtett Kert műveit a távol-keleti kortárs művészek (Kazuko Miyamoto, Tomoko Ishida, Yasuaki Onishi), Henri Matisse és Ferenczy Noémi munkái inspirálták. A kiállítás tulajdonképpen egy rejtett főhajtás Ferenczy életműve előtt is. Ugyanis őt és Herbert Anikót összekapcsolja az alkotó akarat fókuszba állítása: nőiességük a folyamatos, elmélyült munkában és érzékeny képzőművészetükben teljesedik ki.

Hiperkarma/ Budapest Park

A korszakalkotó szövegeiről és slágereikről ismert hiperkarma korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara. Ezt valószínűleg ezen az estén is bizonyítják majd, de az év végére várható új lemezükről is felcsendülnek majd dalok.

Yogabog/ VaLyo Kikötő

Jóga a Duna partján, háttérben a naplementével. Frissülés, feltöltődés, erősítés, nyújtás, lazítás, jóga trükkök, újrahuzalozás, egyensúly.

Summer Metal Night/ Dürer Kert

A modern metál szinte mindegyik ága képviselteti majd magát ezen az estén: progresszív, death, groove, valamint a különböző -core utótagú stílusok is. 

The Keeymen, The Punch/ A38 Hajó

Surf rock á la 60s, valamint deep-psych-art-hypnogroove lüktetés Magyarországról, a Duna fölött.

Hudson: DeJohnette, Scofield, Medeski, Colley/ Müpa

Jack DeJohnette, Scott Colley, John Medeski és John Scofield neve már önmagában elég garancia egy felejthetetlen jazzkoncertre, főleg hogy most nem dzsemmelni érkeznek, hanem Hudson című, kiérlelt lemezanyagukat mutatják majd be.

Shaibo akusztik featuring Táborszky Bence/ Kabin

Alkotni kivételes dolog, kivételes dolgokat alkotni pedig különösen az. Csakis akkor sikerülhet, ha képesek vagyunk teljességgel belemerülni a folyamatba. A flow-élmény zenei nyelvre való lefordítása ösztönözte Szigeti Zsófi énekesnőt arra, hogy barátaival, Cseh Péter gitárossal, Nyitrai Péter basszusgitárossal és Klausz Ádám dobossal 2015-ben életre hívja a Shaibo-t.

The Prototypes/ Barba Negra Track

A DJ-producer duó epikus-euforikus, tánctér-orientált drum and bass-e olyan kiadóknál jelent meg, mint a Viper Recordings vagy a Shogun Audio - most szabadtéren, erős magyar különítmény társaságában pörgetnek majd.

Blanilla/ Corvin Club

A romániai éjszakai élet egyik ikonikus DJ-producere, aki szettjeiben remek érzékkel ötvözi a breakbeatet, a 2stepet, a garage-t és a house-t most a város szíve fölött fog mindenkit megtáncoltatni.

  • Szombat
Megannyi legenda ismert a Lánchíd kőoroszlánjairól: hogy van-e nyelvük, vagy anélkül alkotta meg őket Marschalkó János szobrászművész. Könnyen kideríthetjük, ha madártávlatból vizsgáljuk őket, és ezt mostantól megtehetjük a Leo Budapest egyik kanapéjáról is, hiszen a tetőteraszról remek rálátás nyílik a több mint 150 éves vadmacskákra. Meg úgy az egész Dunára, pesti oldalra, sőt a Budai Várra is. Fellifteztünk, körülnéztünk, Leóztunk egyet.

Műanyagmentes Piknik/ Humusz Ház

Ha érdekel a műanyagmentes élet, zavar a sok szemét vagy csak ezer éve keresed a megoldást, hogy hogyan tudnád helyettesíteni az egyszer használatos műanyagokat, itt a helyed: workshopokkal, mini vásárokkal és kötetlen beszélgetésekkel várnak.

Gardrób Közösségi Vásár/ Dürer Kert

Július 7-én jön a következő Gardrób közösségi vásár a Dürer Kert termeiben, ahol ezúttal is beszerezhetünk olcsón néhány klassz ruhadarabot, vagy épp túl is adhatunk a már megunt, kinőtt vagy valójában sosem hordott ruháinkon.

Budapest Pride Felvonulás 2018/ Városliget

Az évente megrendezett Budapest Pride Fesztiválés Felvonulás célja az LMBTQ közösség építése, az LMBTQ emberek láthatóságának, ön- és társadalmi elfogadásának növelése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára.

7" Army / VaLyo Kikötő

Négy DJ - Cyborg Templar, Negro, Gandharva, Von Yodi - akinek a 7" a kedvenc vinylformátuma, ezért egy délutánon és éjszakán át csak ilyeneket pörgetnek, stílustól függetlenül.

Beat generációk, Omegától a Bizottságig/ Piarista köz

A séta az 1950-es évek végétől egészen az 1990-es évek elejéig kalauzol el egy olyan közegbe, ahol a magyar beat egyszerre számított korszakalkotónak és elutasítandónak, ahol a zene a gondolatok kifejezésének leghatásosabb eszköze volt a politikai mozgástér hiányában.

Ladyfest 2018/ Gólya Presszó

Egy olyan zenei fesztivál, ami a zenélő, alkotó nőkről szól – a terep a részben vagy egészben nőkből álló zenekaroké, női előadóké. A cél a zenekarok, alkotók bemutatkozása mellett a közösségépítés, inspiráció, női szolidaritás tereinek építése. A koncerteket a fesztiválon művészeti alkotások, előadások és tematikus beszélgetések, workshopok egészítik ki

Waves By Quixotic/ TRIP Hajó

Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok és óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében. Bebújós cipő, kigombolt ing indokolt.

Mind Of A Dragon/ PONTOON

Az idei Bass Camp felvezetéseként a Duna-parton a kurrens UK Garage-színtér egyik legfelkapottabb előadója. Gyomrozós szubbasszusok, lélekkel teli dallamok, fülbe ragadó énekfoszlányok, tört ütemek és a legfrissebb brit földalatti zenék várhatóak!

CoriescuLÄRM

A Dominikai Köztársaság egyik feltörekvő DJ-producere látogat el az Akácfa utcai technóbunkerbe, hogy ízelítőt adjon a Karib-tengeri funky-ból.

  • Vasárnap
Összenőtt szemöldök, feszes konty, mexikói népviselet és feltűnő ékszerek. Frida Kahlót senki se feledi, aki egyszer is látta a portréját. Egész, szenvedésekkel teli élete megismerhető a képein keresztül, olyan őszintén és szívbe markolóan festette meg testi-lelki fájdalmait, a gerincműtéteitől kezdve a vetélésein át szerelmi csalódáság. Fridából mára igazi szupersztár lett, akinek képeit végre Budapesten is megnézetjük.

Collectorism - könyvpiac és lemezbörze/ ELLÁTÓház

július 8-i Collectorism börzén ezúttal a könyvek és a lemezek kerülnek a középpontba, a szokásos módon most is ingyenesen. A vásár gyermek- és kutyabarát, és a balkán grill sem marad el ez alkalommal sem.

Soulfly/ Dürer Kert

Az egykori Sepultura-frontember Max Cavalera évtizedek óta aktív együttese, a Soulfly szinte hazajár Magyarországra, de zsigeri thrash metáljukon nem fog az idő. Ráadásul most szabadtéren lépnek fel, így a megőrülés duplán garantált!

Hestegartésén/ MyMuseum

A kiállításon látható művek a környezetváltással, a megjelenítési mód cseréjével az eredeti médiummal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre hívják fel a figyelmet. Így jutunk el privacy, gender és művészetelméleti témákhoz, mint a személyesből adattá alakulás, a szelfi és a valóság énje közötti diszkrepancia vagy a galériák, múzeumok szerepére gyakorolt hatás.

Joshua Cook & The Key Of Now/ Tinta Art Café

Joshua Cook a rock’n’roll-t, hard R&B-t, elektronikus bluest, ős rubber soult nagyon ügyesen egybegyúró amerikai trubadúr, aki San Franciscóból indult szóló előadóként világhódító útjára.