Élmény

Premierfilmek és klasszikusok is jönnek idén nyáron a tetőre – indul a Budapest Rooftop Cinema a csillagok alatt

Fotó : Budapest Rooftop Cinema
Budapest Rooftop Cinema
Bréking

Már hatodik nyarukat töltik idén a filmek a Blaha Lujza téri tetőn: a Budapest Rooftop Cinema Európa legnagyobb tető(kert)mozijaként ezúttal is sok premierfilmmel, klasszikusokkal, illetve magyar és francia filmekkel várja a közönséget.

Az idei nyáron újításokkal is találkozhatunk: több technikai fejlesztés, kísérőprogram és még változatosabb filmkínálat várható.  Egy új vetítőgép segítségével a mozikban megismert képi minőségre számíthatunk. Az előző évhez hasonlóan folytatódik a Premier Movie Day, ahol a Budapest Rooftop Cinema – az időjárástól függően – a hét több napján is premier filmeket vetít csúcsminőségben, a mozipremierekkel egy időben. Az első premiervetítés a megnyitó előestéjén, május 17-én lesz, amikor a Deadpool 2-t láthatja a közönség, de hamarosan a Solo: Egy Star Wars-történetet is műsorra tűzi a tetőmozi.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema

A hivatalos évadnyitó vetítés május 18-án, pénteken lesz, a Budapest Rooftop Cinema Classics filmfolyam David Fincher Harcosok klubja című filmjével indul. Hétfőnként jönnek a klasszikusok, megunhatatlan vígjátékok, kultikussá vált kasszasikerek, eredeti nyelven és magyar felirattal.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema

Magyarok a háztetőn című közös keddi vetítéssorozata a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereit is bemutatja, a filmek angol feliratozást is kaptak, és szakmai beszélgetések vezetik be őket. A French Rooftop Cinema a francia filmeket hozza el a tetőre minden csütörtökön, és idén az HBO népszerű sorozatainak egy-egy részét is megnézhetjük.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema