Kényelmesek és változatosak az úgynevezett "food court"-ok, ahol több vendéglátóhely összpontosul egy helyen, így mindenki kedvére válogathat, hogy miből enne szívesen. Az olasz mellett jól megfér a mexikói, a pizza elé választhatunk egy könnyed tacót is. A külföldön is bevált formula nálunk is egyre népszerűbb, azonban most olyan ötlettel jelentkeznek a Dob utcában, amire eddig még nem volt példa. Nemhogy Budapesten, a világon sehol sem. 100%-ban növényi street food udvart nyitnak.

Megegyezhetünk, hogy egyre jobban terjed a vegetáriánus és vegán életforma, de a vegyes táplálkozásúak közt is akadnak tudatosabbak, akik heti 1-2 napra teljesen növényi alapokra helyezik a táplálkozásukat. Sokan vannak azok is, akik nem mindig kívánják a húst, könnyebben emészthető, kíméletesebb fogásokra vágynak.

Ezen felbuzdulva született meg a Vegan Garden ötlete, és nyit ki hamarosan, megelőzve egy New York-ban 2019 elején nyitó hasonló koncepciójú helyet. A májusban induló udvarban kizárólag 100%-ban növényi alapanyagokra támaszkodó food truck lesz, s bár már jó pár fix kiállítójuk van, pontos listát majd csak nyitáskor tudunk mutatni. Az biztos, hogy pizza, smoothie, fagylalt, burger, gofri és egytálételek is lesznek, sőt, nagyon szeretnének egy vegán, ázsiai street foodos kiállítót is. Nagy hiány van a piacon vegán alkoholos italok terén, de ők ilyenekkel is készülnek majd.

A helyszín nem más, mint a Dob utca legnagyobb kerthelyisége, a bulinegyed szerves része. Mégsem a korgó gyomrú bulizók lennének az első számú közönség, hanem azok, akik szeretnék csökkenteni ökológiai lábnyomukat, tudatosan élnek és szeretik az ízletes növényi ételeket. Legyen az egy burger vagy egy indiai dahl.

Igyekeznek minél barátságosabbá tenni a helyet, rengeteg élő növénnyel és a szemét kérdését is körültekintően oldják meg. Jelenleg még folyik a keresgélés lebomló palackok után, de a tányérok és az étkészlet már megvan, ráadásul a maradék és a hulladék komposztálását is maguk oldják meg. Emellett lesznek rendezvények, tematikus napok, workshopok vagy kis vásárok, hogy minél jobban beilleszkedjenek a városi életmódba. A nyitást követően pedig igyekszünk minél előbb beszámolni, hogy milyen lett a Vegan Garden.