Az egyik legolvasottabb amerikai magazin, a The New York Times körbenézett Budapesten, és tetszett neki, amit itt látott. A világszinten is egyre ismertebb művészeti élet és feltörekvő divatmárkák, a nyíló új éttermek, hangulatos bárok és a főzdei sörök széles választéka, és a város gazdag történelmi öröksége teszik a magyar főváros a régió egyik legizgalmasabb és energetikusabb központjává.

A The New York Times cikkében egy hétvégényi időre, nagyjából 36 órás látogatás idejére gyűjtötte össze, ezúttal nem a klasszikus látnivalókat, hanem a város legizgalmasabb éttermeit, bárjait, boltjait és szolgáltatásait.

Éppen csak kihirdették, hogy végre Budapesten is van egy két Michelin-csillagos étterem és az amerikai magazin is elismerőleg szól a hazai kulináris élvezetekről. Kiemelik a Huszár Krisztián vezette Fama-t, a Costes Downtownt, de a Bestia és a Ramenka is szerepel az ajánlások között. Az egyre változatosabb főzdei söröket kínáló helyek, mint a Léhűtő, Kandalló és Hopaholic mellett a koktélbárok is megjelennek. De írnak a galériák és a divat világáról is, a New York Fashion Weeken először megjelenő Nanushka mellett kiemelik a Printát is, mint a nyugaton egyre elterjedtebb “zero waste” egyik hazai zászlóshajóját.

De persze kihagyhatatlanok a törökfürdők, mint például a Rudas, vagy a Duna-part látványa, például a Nehru-part ideális egy kis reggeli kocogáshoz. Egyedül a látványosságok között kiemelt Shoah pincemúzeumról bizonyosodott be időközben, hogy történelmileg elég kétségbevonható a hitelessége. De összességében üdvös, hogy az ajánlót olvasgatva annak célközönsége már túlmutat a közelmúltban oly sok problémát jelentő olcsó buliturizmusnál.