Tartjuk magunkat ahhoz, hogy a Mikszáth tér Budapest egyik leghangulatosabb helye, s az oda vezető Reviczky, illetve Krúdy utca sem kevésbé izgalmas. A sokszínű építészeti emlékek, a Jézus Szíve Jezsuita Templom és maga az összekötő szerep, hogy a Kálvin tér és a körút találkozzon, szintén érdekes légkört teremt. A téren egyértelműen a Lumen a befutó, de simán megfér mellette még pár minőségi hely, és a Luft éppen ilyen kategóriát képvisel. Nem szeretne több lenni, mint ami, de a kávézó-reggeliző vonalon nagyon jól boldogulnak. Tojásos reggelikkel, szendvicsekkel, egyszerűen.

A közelben több egyetem, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, kis sétára mind a körút, mind a Kálvin tér, szóval nem véletlenül örvendett nagy népszerűségnek a Vostro sem, mely inkább egy olaszosabb vonalat vitt. A dizájn, a kínálat változott, de továbbra is jó áron szeretnének jót kínálni, tehát a megújulás és egy tulajdonoscsere után újrahúzták a kávézót, mely ma már Luft néven fut.

Belépvén a pult fogad, fent pedig az ülőhelyek, de kellemes időben a teraszon is helyet foglalhatunk. A választékot tekintve gondos kutatómunkát végeztek, hogy mire van igény a környéken, ezen belül pedig náluk. Mostanság esedékes éppen a menü újrahúzása, amin maradnak a szendvicsek, toastok, tojásos reggelik, valamint egy-két édes péksüti és a tudatosabb vonal reggelijeivel is bővülnek. Kávéban nem lovagolták meg az újhullámot, hagyományos olasz pörköléssel dolgoznak, egy eszpresszó 390, a latte 750 forint. Suki teát is kínálnak, egy hűvösebb reggelen jól eshet.

A pékáru a Marmorstein jóvoltából érkezik, így egy jóféle rozsos alappal mennek például a toastok (490 forinttól) és szendvicsek is. Nagy melegkonyhájuk nincs, viszont a pult mögött készítik a tojásos reggeliket, úgy, mint az omlett (890 forint), vagy az általunk is kóstolt Luft BLT (1190 forint), ami háromsajtos toastot takar kifogástalan tükörtojással, ropogós baconnal és balzsamecettel locsolt salátával. Ez egy nagyon laktató reggeli, utána nem leszünk képesek  egyhamar ebédelni. A tojásos változatok saját kedvencként is készülhetnek, az omlett, rántotta, vagy tükörtojás alap árához csatlakozik a szabadon választott feltéthalmaz, ami sajttól az erdei gombákig haladhat.

Toastok közül az avokádó-pesto-bébispenót (890 forint) verziót kértük, és megtudtuk, hogy hamarosan egy avokádó-mangó változat is felkészül, hogy szeptembertől a kísérletezőbb kedvű egyetemistáknak is kedvükre tegyenek.

Bár annyira nem jellemző, hogy iszogatni jönnének be hozzájuk, erre is megvan az opció, sör-bor-long drinkek gond nélkül lecsúszhatnak a Luftban, de ezt a vonalat még tényleg nem nagyon élik náluk. Nem úgy a tojásos napindítást, melyre bármikor erre jártunkban szívesen visszajönnénk.