2014 óta járhatunk a Sophie & Benbe burgerezni, és a Káldy Gyula utcai hely rendre telt házakkal megy. Barátságos kiszolgálás, klassz burgerek és kicsit sem túltolt koncepció tette őket szimpatikussá. Három évvel később megérett a márka arra, hogy a budai oldalt is bevegye, méghozzá egy nagyon kedves kis kerttel, a Hidegkúti úton. Ha a városrészben néhol bőven érzékelhető sznob attitűdtől tartanánk, akkor mindenkit megnyugtatunk, itt ennek nyoma sincs. Helyette családias légkör, lampionos, éppen csak egy kicsit provence-i kert és jól átgondolt ételek kerültek a fókuszba.

Ha valami jól működik, akkor sem szabad hátradőlni, hiszen a folyamatos odafigyeléssel tarthatjuk meg ezt a pozíciót. Ugyanígy gondolják ezt a Sophie & Ben tulajdonosai, akik emelték a tétet, és a jól bevált belvárosi helyszín mellé egy budai kertvárosi bisztrót is nyitottak június utolsó felében. Sok készülődés, tervezés előzte meg a Gardent, mely igazán hiánypótló a tágan vett környéket tekintve. Gyakorlatilag Náncsi Nénihez ülhetünk még be túrógombócozni a kertbe – Buda ezen része nincs elárasztva újhullámos vendéglátóhelyekkel, pedig a környékbeliek igénye bőven meglenne rá. Az elgondolás egyrészt erre reflektál, másrészt arra is, hogy nagyon jók a kirándulási lehetőségek erre felé, viszont étteremből nem bővelkedik sem Hűvösvölgy, sem Zugliget, Hárshegy vagy Budakeszi.

Kinézték a mutatós és építészetileg is jól kialakított ingatlant és kertet, hogy a gyerekbarát-családkedvenc pozíciót megtartva, végre Budán is elinduljanak. Az enteriőr nyugodtan mondható eklektikusnak – frissebb elemekkel ötvözték a régmúlt bútorait és elgondolásait. Szerencsére nincsenek túlzások, nem tűznek levendulát a hajunkba érkezéskor és tömeggyártott shabby chic kiegészítőket sem találunk. Van helyette 120 éves faláda, vagy minden bizonnyal a múltban a ligur tengerparton pihenő ülőkabin. Mindezeket a kertben helyezték el a különböző méretű asztaloknál – még nagyobb családi szülinapra is ideális hosszú faasztalt is találunk. Elég komplett mászóka-csúszda várja a gyerekeket odakint, bent pedig egy játszószoba. A kertben fejünk felett kosárfonott lampionok inganak, melyek az este leszálltával kelnek életre. Így lesz egyszer csak meghitt randihely a napközbeni matiné helyszínéből.

Ami az étlapot illeti, természetesen modern, szűk menüvel mennek, mely szezononként változik majd. A konyhát Kollár András vezeti. Mivel a burgervonal erős náluk, ezért a négy kedvencet ide is átmentették: most például a camembert sajttal készülő Le Fromage (2990 forint), a kicsit klasszikusabb New York burger (2890 forint), az olvadó sajttól különleges Juicy Lucy (2890 forint) és a Roasted Pulled Pork (2890 forint) rendelhető. Emellett pedig igazán nemzetközi az étlap: találunk rajta ázsiai ihletésű levest és kevésbé megterhelő fogásokat, mint például a kecskesajt steak sült céklasalátával (2190 forint), marinált lazacot pisztráng krémmel (2990 forint), vagy igazán harmonikus ízű grillezett aranydurbincsot, mángolddal, bébirépával (4990 forint).

Ha nem burgerre, de mégis emberesebb adagra vágynánk, akkor választhatunk amerikai hosszan sült oldalast kukoricával, kuszkusszal és édesburgonyapürével (3490 forint), vagy klasszikus szürkemarhapörköltet paprikás nokedlivel (2990 forint). Találunk gyerekeknek szóló, kevésbé szofisztikált ételeket is, amilyen például a paradicsomos gnocchi, a sült csirke, vagy a gyerekekre hangolt burger. Szerencsére megkíméltek minket a Donald kedvence és hasonlatos fantázianevektől. Desszertekben ide is elhozták a pesti kedvencet, a pekános brownie-t vaníliafagyival (990 forint), de mogyorótalpon pihenő könnyed sajttorta banánnal és karamellel (1490 forint), valamint epres tiramisú (1590  forint) is készül a cukrászatban.

Abszolút hiánypótló, hangulatos kerthelyiség a Sophie & Ben Garden, ami jó eséllyel indul a helyi favorit címért. Ha szívesen kiszakadnánk a belvárosból, kirándulnánk egyet és utána egy jó limonádéval, sütivel, vagy teljes vacsorával zárnánk a napot a hangulatos kertben, jó kis választás lehet. Legközelebb kerti fröccsözésre, vagy hétvégi brunch-ra jövünk, hiszen a kertvárosi hangulat sokszor üti a forró betondzsungel kínálta lehetőségeket. Itt pedig jó kezekben vagyunk.

Sophie&Ben Garden
Cím:
1028 Budapest, Hidegkúti út 81.

Facebook