Március 20-án már közvetlenül a cukrászdákba, desszertszalonokba mehetünk macaronért, ráadásul a jótékonyságra is nagyobb hangsúlyt fektetnek.

Már hatodik alkalommal vehetünk részt a budapesti Macaron Napon, ami évről évre népszerűbb, hiszen egyre több helyen és egyre odafigyelőbben készülnek el városszerte az apró francia édességek. Eddig egy helyen központosultak a macaronos standok, de ez ettől a tavasztól megváltozik majd, és a nemzetközi macaron napon Budapesten is a nyugati szokásrendszer szerint ünnepelhetjük és kóstolhatjuk majd ezeket az édességeket.

A szervezők ezúttal megkísérlik a Macaron Nap eredeti, francia és New York-i koncepcióját meghonosítani: délelőtt 11 órától a Macaron Naphoz előzetesen regisztrált cukrászdák (regisztrálni itt lehet: info@macaronnap.hu) várnak mindenkit egy kóstolóval, a megvásárolt macaronokból származó bevétel jelentős részét pedig az autistákat ellátó lakóotthonok fenntartását támogató Autistic Art Alapítványnak utalják.
„Bevallom, én már az első évben is az eredeti koncepciót szerettem volna megvalósítani, de akkor még nem volt annyira ismert a macaron." – vélekedett Boros Regina főszervező, aki szerint a macaron ismertsége most érte el a csúcsot hazánkban.

A legnépszerűbb program, a macaron verseny persze idén sem marad el, ez most egy közönségszavazással indul, a szakmai zsűri pedig már a legtöbb szavazatot kapott cukrászdákat látogatja végig.

Ebéd után ezen a napon tehát remek program bejárni a város macaronlelőhelyeit, és végigkóstolni a francia desszerteket, főleg azzal a tudattal, hogy közben másokon segítünk.
Facebook-oldalFacebook-esemény