Elindult a környezetbarát autóbérlés Budapesten, hiszen itt a GreenGo, aminek a nevében szinte minden benne van: elektromos autót bérelhetünk egy applikáción keresztül.

A GreenGo nem titkolt küldetése, hogy a környezetet védve népszerűsítse az elektromos autózást. A bérlés a mi jogosítványunkhoz kötött, és fél óránk van a foglalástól kezdve, hogy birtokba vegyük az elektromos autónkat, melyet maximum 3 napra kölcsönözhetünk ki. A Forbes egyik cikkében Michaletzky Bálint az általa megálmodott GreenGo-t csak autós Bubiként emlegeti, és ezzel az ötletével a közösségi autózást szeretné a fővárosban meghonosítani. „Szeretnénk Budapesten is életre hívni a közösségi közlekedésnek egy olyan új, de hazánkban még kevéssé ismert formáját, amely a megosztás erejével új alapokra helyezi mindazt, amit eddig a fővárosban közösségi közlekedésnek neveztünk." – olvasható az oldalon.

Az autókat egy kártyával vagy telefonos applikáción keresztül, perc alapú számlázás mellett bérelhetjük ki. A regisztráció egyetlen feltétele az érvényes jogosítvány. A GreenGo a hagyományos kölcsönzői rendszertől többek között abban tér el, hogy a regisztráció után a bérléstől a fizetésig mindent online intézhetünk el. Ha megnyitottuk a GreenGo mobilakalmazást, kiválaszthatjuk a hozzánk legközelebb parkoló autót. Az itt található felületen információkat kaphatunk a szabad járművek számáról és pontos helyéről, töltöttségi állapotáról és egy gombnyomással le is foglalhatjuk őket. A foglalás érvényessége 30 perc, vagyis ennyi időnk van, hogy az autóhoz érve személyesen is megkezdjük a bérlést.

A GreenGo megreformálhatja Budapest közlekedését, és visszaszoríthatja ökológiai lábnyomunk méretét is, mi drukkolunk!