Még júniusban költöztek be az extrábbnál extrább biciklik, kiegészítők, dizájntárgyak és ötletek, vagyis a Bringológia kiállítás az Iparművészeti Múzeumba. Akkor el is mentünk megnézni, és kellőképpen rácsodálkoztunk a kreatív technológiai megoldásokra és a mutatós kétkerekű járgányokra. Most visszamentünk, mert szerettük volna mélyebben megismerni a kiállítás egy kevésbé látványos részét: a közösségi kezdeményezésekre, társadalmi, gazdasági szerepvállalásra épülő projekteket. Juli, a külső kurátor (a Kultúrgorillától) vezetett végig ezeken, és mesélt bringamegosztásról és teherszállításról.

Hívjuk kerékpárnak, cangának vagy drótszamárnak, a bicikli ma már régen több, mint egyszerű sport- vagy közlekedési eszköz. A biciklizés életmód, egy nagy adag közösségteremtő hozadékkal. A városokon belül kialakult az a bizonyos bringás réteg, melynek tagjai értékelik, ha egy új bicikliút épül, ott lesznek a következő Critical Mass-en vagy már fejből tudják, hol a legközelebbi MOL Bubi állomás. Bármelyikünkből lehet bringás, amivel egy tudatos vagy épp ösztönös lépést teszünk az élhetőbb városért. Cserébe persze nem hátrány, ha a város és közössége is tesz lépéseket a biciklisek felé, és biztosítja, javítja a feltételeket. November 27-ig a Bringológia kiállításon többek között erre is megismerhetünk pozitív példákat, szerte Európából.

Egy korábbi cikkünkben már nagy vonalakban bemutattuk a koncepciót, de most néhány konkrétummal jelentkezünk. A kiállításon a kortárs formatervezés és technológia olyan praktikus és esztétikus megoldásaival találkozhatunk, mint például az összehajtható kétkerekű járgány vagy a recyCLOCK nevű, kerékpáralkatrészekből készült falióra.

A bringás kiegészítők között vannak olyanok, amiket online meg is lehet vásárolni, például a parányi iránytűt, a Haize navigációs eszközt vagy a téli index kesztyűt.
Nagyon tetszett a szállítást taglaló résznél található BikePack, vagyis egy biciklire illeszthető kartondoboz. Ezt Bécsben a Sparok vezették be, hogy a megvásárolt holmit könnyen haza tudják fuvarozni a két keréken érkezők. Ha már szállítás, Juli (Kultúrgorilla) azt is elmesélte, hogy külföldön egyre népszerűbbek a teherbringák, gazdaságosságuknak köszönhetően, és egyre több cég használja őket. Itthon ez a megoldás még gyerekcipőben jár, de reméljük, egyre több vállalat ismeri majd fel a benne rejlő lehetőséget.

Számunkra a legizgalmasabb rész a városi volt, ahol különféle, bringázó közösséghez kapcsolódó ötletet, projektet ismerhetünk meg:

  • Ott van például a BeCiclos nevű kezdeményezés, ahol Amszterdamban magukra hagyott bicikliket újítanak fel munkanélküliek segítségével, hogy aztán "örökbe adják" Európa-szerte.
  • A biciklimegosztó alkalmazások közül olvashatunk a Donkey Lockról, ami egy amerikai-dán fejlesztés. A lényeg, hogy már számos városban az alkalmazáson keresztül láthatjuk, hol van a közelünkben kölcsönvehető, egyébként magántulajdonban álló bringa. A zárat aztán a telefonunkon keresztül tudjuk feloldani, és tekerhetünk is. Használat után a felvevőponton kell hagynunk a járgányt.
  • Az utolsó sikertörténet, amit kiemelnénk, a londoni

The Bike Project, ahol a BeCicloshoz hasonlóan szintén talált kerékpárokat újítanak fel. Az a különbség, hogy ezeket aztán menedékkérőknek adják, segítve a mindennapjaikat és a beilleszkedésüket.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekbe futhatunk tehát az Iparművészeti Múzeum szép szecessziós épületében, november végéig, és függetlenül attól, hogy valaki biciklis-e vagy sem, érdemes felszabadítani a napból egy órát a látogatásra.