Shopping

Egyre népszerűbb a magyar kutyaszitter-közvetítő alkalmazás – DogSurf

Fotó : Juhász Norbert / We Love Budapest
Egyre népszerűbb a magyar kutyaszitter-közvetítő alkalmazás – DogSurf

A kutyatartás nagy felelősség, és hosszú időre szól. Ezt minden kutyás jól tudja, és ha valakinek esetleg nem lenne ideje megsétáltatni legjobb barátját, az nem feltétlenül jelent felelőtlenséget, elképzelhető, hogy úgy alakult az élet. Erre a problémára keresett megoldást a Budapesten nagy sikerrel működő DogSurf nevű kutyaszitter-közvetítő alkalmazás, amely nagy megnyugvás a gazdáknak, és jó lehetőség azoknak, akik szeretnek négylábúak társaságában lenni.

Idén indult el a DogSurf nevű projekt, amely egy hiánypótló kezdeményezés a szociális alkalmazások mezőnyében. A dolog lényege, hogy találkozási pontot kínál időhiánnyal küzdő kutyatulajdonosoknak és olyanoknak, akik átvállalják ezt a „terhet” némi pénzért, és azért az élményért, hogy szabadidejüket négylábúak társaságában tölthessék. 

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

A március végén indult alkalmazás igen egyszerű: az ember regisztrálhat gazdaként vagy szitterként, és onnantól kezdve nincs más dolga, mint hogy lecsapjon a kínálkozó lehetőségre. A szitterként történő regisztráció azonban – érthető okok miatt – egy kicsit bonyolultabb, ez esetben ugyanis az embernek bizonyítania kell tapasztalatát, elhivatottságát egy rövid szűrőteszten keresztül. Cserébe a DogSurf büszkén adja a nevét minden „tranzakcióhoz”, sőt még külön a kutyákra vonatkozó biztosítást is kínál (ez Magyarországon teljesen egyedi) mindkét félnek, így biztosan tehermentesítve vannak azok, akiknek mondjuk egy kutya megrágta a kedvenc ülőgarnitúráját.  

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

A jövőben terveznek egy offline ellenőrzést is, ami abból áll majd, hogy a jövendőbeli szitterek találkoznak majd egy trénerrel, és ha ez megtörténik, akkor kaphatnak egy badge-et a profiljukba, mintegy garantálva a megbízhatóságot. Az ötletet Fürstall Kata éSchmidt Dániel jegyzi, akik egy véletlen folytán találtak egymásra. Mindkettőjüket a kutyák iránt érzett szeretet és a probléma ismerete motiválta a termék létrehozásában. A csapat jelenleg még 3 oszlopos taggal, egy fejlesztővel (Zalkai Bálint), egy grafikussal (Mihalik Bence) és egy kreatív segítővel (Endrődy Szabolcs) működik. 

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Az örömszerzésen túl a dolog pénzügyi oldala sem elhanyagolható: a szitterek, ha elég jók, akkor annyi pénzt kereshetnek, amennyi az idejükbe belefér, de mivel a dolog teljesen legálisan működik, ezért egy bizonyos összeg fölött vállalkozói papírt igényel. Ha valaki komolyan gondolja, hogy ezzel szeretne foglalkozni, akkor természetesen megéri ebbe befektetni. A csapat rendkívül komolyan gondolja a küldetését, és így a „A mindenki fogadjon örökbe” csapat kutyáit támogatják a jutalékuk 10%-ával, tehát aki igénybe veszi a szolgáltatást, az egyben jótékonykodik is. 

DogSurf Web