A start up cégek azon túl, hogy olyan termékeket fejlesztenek, amelyek nélkül az életünk szinte elképzelhetetlen lenne, a munkakörnyezet megteremtésében, és az ezzel együtt járó dizájnban és innovációban is nagy dolgokat visznek véghez. A magyar térfélen is sok izgalmas játékos van, az egyik ilyen a LogMeIn, akik nemrég készültek el az igencsak figyelemreméltó irodájuk legújabb részével, amit volt szerencsénk a napokban alaposan bejárni.

Az elsősorban távelérés és IT biztonság területén tevékenykedő LogMeIn az egyik olyan magyar start up, amelyre illik büszkének lennünk. A nemzetközi piac élmezőnyébe tartozó cég az elmúlt években akkora lett, hogy kinőtték az eddigi irodájukat, ez a bővítés pedig legalább annyira látványos, mint a cég elért eredményei.

Az Andrássy út 9. története egyébként 1994-re nyúlik vissza, amikor is az eredetileg 1889-ben épült neoreneszánsz stílusú épület rekonstrukciójára kapott felkérést Erick van Egeraat holland építész és magyar kollégái. Ekkor egy igen látványos elem, egy bálna forma készült el, ez egy tengeri emlős alakú tárgyaló, amelyet a fa és a fém harmonikus összjátékán alapul.

A cég bővülése újabb átalakításokat is hozott magával, ezek nyomán a város egyik leglátványosabb irodája jött létre, részben Matisz Aliz tervező segítségével, amely a bostoni főhadiszállás berendezéséhez szeretne hasonlítani.

A LogMeIn irodája abban viszont eltér a tipikus start up cégek irodáitól, hogy itt nem a klasszikus “felnőtt játszótér” létrehozása volt a cél, hanem az egyterűség, illetve az emiatt fontos “lecsendesítés” került a középpontba. Ezt nemcsak a tér kialakításával, hanem a különleges, teljes mértékben személyre szabható Vitra-Bouroullec Tyde bútorokkal is megtámogatták. Ezek amúgy a vizuális letisztultsághoz is nagyban hozzájárulnak.

Az iroda fénypontja szerintünk a legfelső szinten található tárgyaló, ahonnan remek kiállítás nyílik a környék házainak tetejére, illetve az Andrássy útra.

A tér egyébként még nincsen kész, és soha nem is lesz. Kérdésünkre válaszolva elmondták, hogy ez egy örökké tartó projekt, amelyen mindig van mit dolgozni, és amúgy is rengeteg ötlet van még, amely megvalósításra vár.

LogMeInCím:

1061 Budapest, Andrássy út 9.


Facebook