Elkezdődött a Budapesti Közlekedési Központ legújabb fejlesztésének, a RIGO-nak, azaz az elektronikus jegyrendszernek az előkészítése. A több lépésben megvalósuló projekt tesztidőszakának első része a napokban kezdődött a BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával, és a tervek szerint 2018 elejéig megtörténik majd a teljes átállás. Megnéztük, mi az, amit tudni kell a dologról.

Már régóta publikus, hogy a BKK csatlakozni kíván azon városokhoz, amelyek elektronikusan oldják meg a közösségi közlekedés. Aki tavaly járt a Corvin-negyed környékén, az találkozhatott is beléptetőkapukkal, amelyeket akkor még csak mutatóba helyeztek ki a metróállomásra. A történet viszont idén komolyra fordul, elkezdődött ugyanis a hivatalos tesztidőszak, amelyet egyelőre a BKK dolgozóival végeznek – a több száz dolgozói tesztkártyával a RIGO névre keresztelt rendszer működéséhez szükséges szoftverelemeket és gyártósorokat kezdték el tesztelni a szakemberek. Ami még ennél is kevésbé látványos, az a központi hardver- és szoftverrendszerek, adatkapcsolatok és tranzakciós rendszerek elkészítése, amin szintén dolgozik már a BKK.

Az elektronikusjegyrendszer elindulásával a papíralapú jegyek és bérletek fokozatosan eltűnnek majd, a BKK mindent elektronikusan, a RIGO központi elszámolórendszerében fog nyilvántartani. A jegyeket és a bérleteket fényképes kártyák váltják fel, melyeknek kiváltásához a RIGO rendszerében kell regisztrálni. Az egész rendszer a bankokhoz hasonlóan működik majd: a kártyák egy központi aggyal lesznek összeköttetésben, amelyre minden állomás és jármű csatlakoztatva lesz.

És hogy miért jó ez a városnak, azon kívül, hogy modern? A rendszernek köszönhetően olyan kiegészítő szolgáltatások is járnak majd mellé, mint a napi díjplafon, a legkedvezőbb utazási díjkalkuláció, illetve együttműködés a kapcsolódó rendszerekkel, például az elővárosiközlekedéssel. A rendszer bevezetése után olyan lehetőségeket is igénybe lehet majd venni, mint az időalapú jegy vagy az átszállójegy. Ezenkívül a modern technológiának köszönhetően a bérlet és a kártyához tartozó utazási egyenleg nem veszik el akkor sem, ha az ügyfél elhagyja a kártyáját. Ilyenkor csak annyi lesz a teendő, hogy bejelentjük a kárt. Az sem mellékes, hogy a RIGO-nak hála, akár mobiltelefonról is vásárolhatunk jegyet vagy bérletet, így megszűnnek a hosszú sorban állások is.

És hogy mit jelent ez az infrastruktúrát tekintve? A BKK mintegy 800 automatikusan működő kaput telepít a metró- és a kiemelt HÉV-állomásokra. Az ellenőrök emellett összesen több mint 600 új, hordozható kézi készülék segítségével végzik majd munkájukat, amelyekkel könnyen és gyorsan ellenőrizhetik a kártyákat, ami kiszűri majd a felesleges balhékat – az embernek vagy van érvényes jegye, vagy nincs. A rendszer részeként mintegy 2500 járműre (buszra, trolira, villamosra) 10 ezernél is több érvényesítőkészülék kerül. A kapuval nem lezárható HÉV-állomásokra 450 érvényesítőkészüléket telepít a BKK. A kártyákat ezekhez kell majd érinteni, ezzel igazolva az utazási jogosultságot.

Az elsőkapukat feltehetően 2016 év végén helyezik majd ki, a komplett beruházás a tervek szerint 2017 végén fejeződik be.