A december 18-án nyíló kiállításon családi archívumokból, valamint szenvedélyesen fotózó és filmező amatőröktől származó felvételeken láthatjuk Budapest régi részeit és élettereit. A képeken keresztül újra bebizonyosodik, hogy a belváros mindig is egy olyan színtér volt, ahol megfér egymás mellett a moziba, színházba, múzeumba, kávéházba járás, a történelem és az egyéni történetek.

December 18-tól egészen január 30-ig mélyedhetünk el Budapest olykor száz évre visszamenő élményeiben, privát fényképeken és videókon keresztül. Mindezért az Astoriához közeli Projekt Galériáig kell csak elsétálni, ez a helyszíne ugyanis a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

multimediális kiállításának, mely

Az én környékem - Budapest Belváros: közös terek személyes nézőpontból címet viseli. Az itt közzétett felvételek egyszerre várostörténeti dokumentumok és személyes emlékek.

A fotók, videók fő színtere a belváros, aminek arculatát a 19. század emblematikus épületei és a szocializmus modernista objektumai egyaránt formálnak. A kiállításon a Fortepant, Super8.hu-t is felhasználták forrásként, mindezek eredményeképpen láthatjuk például azt is, milyen volt, amikor az Erzsébet hídon is áthaladtak még a villamosok, és hogy hogyan nézett ki a piacolás anno.

Az esemény kurátora Magyar Fanni, médiaművésze Esteban De La Torre.

A kiállítás anyaga alapvetően két nagyobb egységre tagolódik: az egyik a párokba rendezett állóképek sora, a másik a Super8-ra rögzített mozgóképek csoportja.

Ezek egymást kiegészítve – vagy ellenpontozva –, térbeli és történeti kapcsolatot teremtve vonultatják fel a jól ismert belvárosi helyszíneket és hangulatokat a 19. század végétől egészen a kilencvenes évekig.

Mindezt pedig még átélhetőbbé teszik a rövidfilmes formában összeállított, korabeli filmre rögzített felvételek.