Mihály Zsófia újabban a kék metróhoz kapcsolódó grafikáival hívta fel magára a figyelmet. A MOME formatervezés szakán tanuló fiatal dizájner egyik munkájában a hármas metró arculatához tervezett pár ikont, illetve a megállókhoz illesztett jelképeket.

Mihály Zsófia egy egyetemi kéthetes M3 redesign workshopon dolgozott együtt három csoporttársával (Bredács Vanda, Mikus Eliza és Maxi Strauß), ehhez készítette az első néhány ikont. Az volt a célja, hogy a megállótáblákat még informatívabbá és barátságosabbá tegye. Mire lezárult a workshop, Zsófi már annyira belelendült, hogy végigrajzolta az egész metróvonalat. Ekkor merült fel benne, hogy egy-két állomásnál talán más épületek relevánsabbak lennének turisztikai szempontból (pl. az Ecseri útnál a Postás Hotel sokaknak kevésbé érdekes, mint az ott álló templom), de szeretett volna építészetileg több példát hozni. A projekt szenvedélyből, szívvel készült, ezért néhol a személyes kötődés is közrejátszott az épület kiválasztásban.Az előzmény pedig a metró állapotának felmérése volt, amihez egy kis vizuális leltárat is készített.

"Kicsit büdös, kicsit füstöl, de lassan 10 éve szinte minden nap ezen a vonalon utazom, úgyhogy nem tudtam nem érzelmesen viszonyulni hozzá." – nyilatkozta a projekthez kapcsolódóan Zsófi.

A metró-arculatnak nagy sikere lett, többen jelezték is, hogy szívesen látnák viszont ezeket a grafikákat az aluljárók falain, úgyhogy Zsófi azt tervezi, hogy felveszi a kapcsolatot a BKK-val. Mások pedig pólókra és táskákra nyomva is szívesen megvásárolnák ezeket a grafikákat. Reméljük, már nem kell sokat várnuk a megvalósulásig.
Mihály Zsófia munkái láthatók itt is:https://www.behance.net/zsofiamihaly
https://www.facebook.com/sophieindreamland