Egyre több elegáns, H.R.V.T. feliratú fekete-fehér papírtáskával siető hölgyet látni az Andrássy úton. Utánajártunk, hogy mi is ez a márka, hogy honnan érkeztek nyáron a szexi fodros ruhák és megtudtuk, hogy milyen az, ha „vendégeknek” hívják a vásárlókat.

Majdnem az Andrássyn, az Opera oldalában találjuk a ránézésre apró, mégis meglepően otthonos üzletet. Itt szorgoskodik Dóri és csapata, a barátnőkből lett divatkommandó, akik mindent megtesznek azért, hogy a betérő hölgyek érezzék a minőségi különbséget szimpla kiszolgálás és szakértő vendéglátás között. Így fordulhat elő, hogy hosszas próbálgatás közben lecsúszik egy pohár pezsgő, hogy egy-egy vendég kicsit beszélget stílusárl, a közelgő alkalomról, a már megvásárolt cipőről Dórival egy kávé mellett. A fiatal tervező azt vallja, hogy fontos a személyes konzultáció, vagyis az, hogy valaki igazán magáénak érezze a ruháját és magabiztosan mozogjon benne. Nem véletlen hát, hogy a „vásárló", „ügyfél" szavak szinte hiányoznak Dóri szótárából. A H.R.V.T.-ben vendégek vannak.

Dóri mindig különcnek számított öltözködésben. Nem érezte jól magát a tucat, a túl konformista ruhákban. A varrógép lett a legjobb barátja, s bár először leginkább alakítgatott, később már ő varrta saját ruhatárát. Rengeteg volt a pozitív visszacsatolás, a barátnők és ismerősök rendre érdeklődtek, hogy mikor jön az „új kollekció”…, pedig igazából nem voltak ilyen konkrét tervek. Ilyen az, amikor a hivatás talál rá az emberre, és nem fordítva. Elindultak a pop-up projektek és 2015 nyár elején megnyitott a H.R.V.T. showroom és butik a belváros egyik leghangulatosabb környékén.

Jellemző a márkára a letisztultság, a klasszikus vonalak, a nagyon jól kombinálhatóság. A tervező nem fél a vibráló színektől, a nőies fodroktól sem, ha például egy nyári kollekcióról beszélünk. Nem véletlenül láttunk annyi csinos lányt vállvillantós, fodros kisruhákban/tunikákban idén nyáron Budapesten, hiszen a tavaszi/nyári modellekre ez volt a jellemző. Fontos, hogy extremitásoktól mentesek a ruhák, a finomság, a nőiesség kiemelésére törekszenek, amit a különleges váll és- hátmegoldások, hajtások, passzék, derékövek, jelentenek. A köldökig kivágott, testhez simulós darabokat ne náluk keressük.A H.R.V.T. ruhái sok esetben onesize modellek, vagyis nincs méretsor, ez pedig lehetővé teszi, hogy minden alakhoz, magassághoz másképp idomuljanak a darabok. Izgalmas játék ez, és minden hölgynek jó érzés lehet, hogy szó sincs arról, hogy túlságosan lógna a ruha, vagy bele kéne passzírozni magunkat. Univerzálisak a modellek. Dóri vallja, hogy minden testalkatból ki lehet hozni a maximumot, s szívesen segít vendégeinek megtalálni az alkatukhoz passzoló fazonokat. A tukmálást és a selymeskedést felejtsük el: csak azért nem fog ajánlani egy kevésbé előnyös vonalvezetésű ruhát, hogy megvegyék azt. Lebeszél az előnytelenről, rábeszél arra, amit nem feltétlenül mernénk bevállalni, például a színe miatt. Jól tesszük, ha megfogadjuk a véleményét.Az őszi/téli H.R.V.T. kollekció húzószínei természetesen a fekete, a szürke, a fehér és a púder, de találunk élénkebb kék, narancs, sárga árnyalatokat is a sztendereken. A téliesebb kelmék - mint például a tweed – is helyet kaptak, valamint csinos bundáért is érdemes hozzájuk menni.
Fontos, hogy a H.R.V.T. ruhák ára nem nagyon tér el a fast fashion üzletek árszabásától, vagyis bőven elérhető mindaz, amit náluk kínálnak. A szívélyes vendéglátás, a luxus érzése és az egyedi holmik.

HRVT Store1065 Budapest, Hajós utca 7.
+36 30 350 6115
Facebook