Szeptember 11. és 27. között ismét látható az ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén. Az idei pályázatra több mint 1100 pályamunka érkezett, ebből 94 alkotás látható a kiállításon, 80 külön óriásplakáton, 14 pedig különböző gyűjtőplakátokon. Az idei téma: A magyar álom.

Szeptember 11-én, a tavalyihoz képest kisebb területen nyílt meg az ARC kiállítás, amely független kreatív gondolkodóknak, kultúrát kedvelőknek, véleményformálóknak, társadalmi ügyekért elkötelezett magánszemélyeknek, illetve társadalmi ügyekért elkötelezett cégeknek, intézményeknek kíván platformot teremteni, hogy egy előre meghatározott témában elmondhassák, hogy éppen mit trendi gondolni. Az idei téma: A magyar álom.

Az idei rendezvényre az 1100 beérkezett pályamunkából 94-et állítottak ki, amelyek közül 80 darab látható óriásplakátokon. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is az aktuális politikai és társadalmi kérdéseké a főszerep, a plakátokon ismert politikusok, bevándorlási kérdések, emlékezetes közéleti pillanatok és fontos világnézetek jelennek meg, amelyeket nem mindig könnyű megérteni.

A bonyolult üzenetek mellett persze felbukkantak Budapesttel kapcsolatos, fontos üzenetet hordozó darabok is: az egyik munka például a Kertem bezárása ellen kampányol.

A zsűri az első díjat Kelemen Orsolya Magyar feeling című alkotásának ítélte: a művet a gyermekét a déli határvidékre épített kerítés fölött menekítő anya képe és a 2024-es budapesti olimpia terve ihlette.

A második helyezett Faragó Sándor Merj nagyot álmodni!

című munkája lett, amely a Margit hídon busszal sikertelenül megfordulós történetet eleveníti fel (nekünk ez a kedvencünk).

A harmadik helyre Kiss Ferenc Ismeretlen festő című plakátja futott be, amely a kormány első, bevándorlásellenes plakátkampánya kapcsán született meg.

A kiállítás szeptember 27-éig éjjel-nappal, ingyenesen látogatható.