Élmény

Jellegzetes karakterek a Budapest Essentials keretein belül – #köszibudapest

Fotó : Budapest Essentials
Jellegzetes karakterek a Budapest Essentials keretein belül - #köszibudapest

Június 25-28. között rendezik meg a Budapest Essentials nevű városi fesztivál, amelynek keretein belül idén nemcsak a népszerű belvárosi klubokban, hanem különleges közterületeken és középületekben, köztük számos világörökségi helyszínen is szórakozhatunk. Az esemény kapcsán idén #köszibudapest kampány is lesz, amelynek keretein belül egy korrajzot szeretnének festeni a szervezők a jelen Budapestjéről olyan karakterek segítségével, akik közvetíteni tudják a főváros sokszínűségét.

Budapest Essentials 2015
Sok köszönnivalónnk van a magyar fővárosnak. Megköszönhetjük például a rengeteg élményt, a megújuló köztereket, az állatkertből kiszűrődő gyerekzsivajt, a Kazinczy utca nyüzsgését, a sok kávét és hamburgert, a tűzfalaikat, a szecessziót és a szocreált. De hasonlóan fontos szerepet töltenek be Budapest életében a színészek, a zenészek, a designerek és a képzőművészek, a Szecskában sakkozó bácsik, a ligetben piknikező családok és a Madách téren gyülekező fiatalok is.
Fotó: Budapest Essentials
A #köszibudapest kampány keretében sor került egy fotózára olyan jellegzetes budapesti karakterekkel, akiket arra kértek, hogy osszák meg pár sorban a gondolataikat, meséljék el a saját történeteiket a fővárosról. A fotók felhasználásával egy kiállítást is szerveznek. Június 25. és 28. között a Margitszigeten, a Budapest Essentials fesztiválközpontjában mutatják be. A fotózásról film is készült.