Hullámokban csapott át rajtunk az endorfin, ahogy a Millipop csúszdáit, légvárait, lasertag pályáit, Xbox kontrollereit, kosárlabdapályáit koptattuk. Bár zsákolni még mindig nem tudunk, legalább visszakaptuk gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb érzését: a világ hatalmas, mesés és minden sarok mögött lapul egy újabb kaland, ami csak ránk vár. Mosolyterápia, kicsit másképp – gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek is.

SohaországA bevezetőben emlegetett hatalmas terület egyáltalán nem túlzás: a loft jelleget párját ritkító játékpalettával ötvöző mosolygyár több mint kétezer négyzetméteres alapterületével a komolyság elleni harc leginkább szerethető bástyája. Sebességfüggőknek a csaknem hét méter magas bandacsúszdát, a gyerekkor ízeire áhítozóknak, a galéria szinten helyet kapó bisztró és látványkávéházat (a szörp és hot-dog különösen jó páros!), a gravitációval hadilábon állóknak, a padlástérben helyet kapott légvárat ajánljuk.

Akad még sóhomokozó,

a legkisebbeknek külön játszóház, gipszfestés (kész gipsztárgyakat lehet megfesteni, árban 1600 – 3500 forint között), 3D-s nyomtatók, gyurmázó és játékterem a Fruit Ninja, a Doodle Jump és még sok más klasszikus árkád verziójával. Ez utóbbiak zsetonnal működnek (a belépők mellé jár egy darab, egyébként pedig száz forintért lehet újakat venni), a lasertag esetében pedig ötszáz forintot kóstál húsz perc fél-virtuális sorkatonaság. A hét Xbox (öt „hagyományos” és két Kinect) ellenben díjmentesen használható.

Csúszda, Létra, MászókaEnnek ellenére a hely legnagyobb pozitívuma az az összefüggő mászóka-, csúszda- és kapaszkodórendszer, amely igazi labirintus, vagy még inkább fekete lyuk: beszippant és nem enged. A kombinatorikai képességeink gyatrábbak, mint a Millipopban unatkozással eltöltött percek száma, így meg sem próbáljuk összeszámolni, hányféleképp lehet bebarangolni a csöveken és másokon keresztül a rendelkezésre álló teret. Mindenesetre az erőfeszítéseink ellenére biztosan kihagytunk pár útvonalat.

Az is lehet, hogy csak a színes labdákkal feltöltött medence volt túl csábító, amik után azt is kipróbáltuk, milyen szivacslabdákkal tüzelni egymásra. A szájunk sarkában megbúvó mosoly egyre szélesebb lett, de sajnos kiderült, hogy születésnapot mi már nem tarthatunk itt. A fiatalabbaknak viszont van esélyük egy személyre szóló születésnapizsúrra, az életkorukhoz illő teremmel. Akad továbbá egy kis színpad is, ahol lehet közösen makarénázni, kisebb darabokat előadni és megkoronázni bármilyen különlegesebb alkalmat.

Természetesen a szórakoz(tat)ásnak itt is megkérik az árát: a napi jegy a főidőszakban (hétvégéken és ünnepnapokon) 2190 forint, egyébként 1990 forint, a két órás eufóriát a csúcsidőben 1790 forintért, egyébként pedig 1590 forintért mérik. Ennek ellenére a Millipop olyan örömtüzet gyújtott bennünk, hogy alig tudtuk rászánni magunkat, hogy továbbálljunk – hiába, rég éreztük magunkat Scottie Pippennek vagy Tyrus Thomasnak egy jól sikerült hárompontos után.

Ár: 1590 forinttól Nyitvatartás: minden nap 10:00-20:00-ig