A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időintervallum esszenciája, hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal.

Péntek
A pénteki vacsora készüljön megbízható, magyar termelőktől származó alapanyagokból! A 6. Kézműves Magyar Ízek Vásár terítékén a Magyarországon megtalálható vadak és a magyar halfajták lesznek. A mostani rendezvény alkalmából egy 30 termelőből álló nem mindennapi szabadtéri vásárt is berendeznek, ahol a húskészítmények mellett vad és hal különlegességeket is vásárolhatnak az érdeklődők. Irány a Millenáris!

Stadionrock, rádiós slágerekkel - először érkezik Budapestre, a Papp László Sportarénába a világ egyik legnépszerűbb zenekara, a Nickelback! A 'The Hits' című turné az együttes legismertebb slágereire (How You Remind Me, Burn It To The Ground, When We Stand Together, Lullaby, stb.) fókuszál, garantálva a katarzist és az együtténeklésért kiáltó pillanatokat.

Gai Behar az underground technó, az élőzene felől, Sharon Eyal pedig húsz év koreográfusi munka és a Batsheva Dance Company-ben eltöltött idő felől közelíti meg a kortárs tánc műfaját. House című közös darabukban a mozgás, a zene, a fények, a divat, a művészet és a technológia egy kihívó darabbá egyesül. A Trafós általános- illetve ikerbérletek érvényesek.

A budapesti éjszaka már hosszú idő óta visszhangos Yvein Monq és Vanis b2b szettjeitől - a páros ráadásul Uffalo Steez néven a juke és footwork stílusok iránti szeretettől fűtött számokat is készít. Új kislemezüket a Toldibanmutatják be először élőben, a Nightdrive sorozat keretében.

House és még azon is túl, avagy stimulus az agynak, ritmus a lábnak! A Dansmusiq ezúttal egy szokatlan párosítással egyensúlyoz az éjsötét sikátor-romantika és a teátrális transzélmény között. Harry Agius (azaz Midland) és Daniel Ansorge (azaz Barnt) közöt szettje maga lesz a diszkógömbös varázslat.SzombatA kávé a reggel kritikus pontja - ám ha a hétvégén nem szeretnénk magunknak elkészíteni, érdemes kipróbálni a Szimpla Háztájit és/vagy az Expresso Cafét. Előbbi házi tejjel és joghurttal, müzlivel, kézműves mangalicavirsliből készült hot-doggal és házi sajtokkal megpakolt szendvicsekkel várja a vendégeket, utóbbi pedig letisztult dizájnnal, Has Bean kávéval, extra minőséggel és manuális gépekkel.

A Szimpla Kertben bringás bolhapiac lesz - vásárold meg a hazai tervezők bringás cuccait, használt alkatrészeket, kiegészítőket, új és használt bringákat. Emellett a goldsprint is csak téged vár - a Royal Fixi Club szervezésében a Szombat
a nagy tekerés napja lesz. Emellett a Fogasházban Tízdolog Őszi Ruhacsere lesz. Hozd el már nem használt, de jó állapotban lévő ruháidat, és cseréld be őket mások által hozott cuccokra!

Thai vagy vietnámi fogásokat együnk ebédre? Esetleg maradjunk a klasszikusoknál? Az ebéd terén folyamatos döntésképtelenséggel küzdőknek remek hír, hogy megnyitott a Bordó Bisztró, amelyben helyet kapott egy borbár és egy nyitott konyha is, ahol nemzetközi klasszikusok (értsd: hamburgerek, a budapesti gasztronómia szent tehenei), ázsiai ételek (pontosabban thai és vietnami fogások autentikus szakácsok tálalásában), valamint a Most!-ból ismerős, jól bejáratott slágerek landolnak a tányérokon.

A modern klasszikus zene egyik legfontosabb kiadójának, a Denovalinakhárom művészeSzombaton a Mika Tivadarban! Tomáš Dvořák (aka Floex) zenéje maga a savakban és IDM-ben fürdő Disneyland, nyakatekert elektronikus downtempo, ráadásul fellép mellette Poppy Ackroyd és Lemke is!

A Corvin Mozi Szombaton levítiti Francis Ford Coppola Keresztapa-trilógiáját, eredeti nyelven, magyar felirattal. A három film mindegyike ott van a legjobb és legnagyobb szabású gengszterfilmek között, világhírű színészek felejthetetlen alakításaival és szállóigévé vált párbeszédekkel.VasárnapA hét utolsó napját érdemes megédesíteni, mondjuk a Sugar! legújabb süteménykollekciójával. A Candy Land névre keresztelt kollekció kollektív fantáziából merít, gyermekkori álmaink legédesebb részletei elevenednek meg nemcsak az édességeknek kinéző édességeken, de a kollekció mögött kirajzolódó álomvilágon keresztül.

A Tünet Együttes és a Titkos Társulat közös színdarabja, 'Az Álom Féltestvére'Ljudmila Ulickaja 'Vidám Temetés' című regényét és az Alkésztisz-mítoszt alapul véve a következő kérdéssel foglalkozik: az ember meddig tudja elkísérni a másikat az útján? Tudunk-e segíteni egymásnak? Az előadás a Trafó pincéjében, a Kontra Klubban lesz.

Minden reggel frissen érkező alapanyagokból összerakott ételkülönlegességek - jól hangzik, nem? A Zeller Bistro pontosan ezt kínálja. Magyaros-házias ízek, rengeteg újragondolással és extrával, letisztult, fabútoros, otthonos belső tér, a frissen érkezetteknek pedig bodzapezsgő!

Zakatoló, súlyos, sötét, mégis dallamokkal teli d-beatben mozog a varsói Drip Of Lies. Turnéztak már a Rivers Run Dryal is (hamarosan közös kislemezük jelenik meg), most épp a Dél-európai turnéjuk apropóján lépnek majd fel a Trafik Klubban. Előttük a neocrustba hajló hardcore-punkot toló Tyrell's Owl és a blackened trash metált játszó Drünken Bastards lép fel.

Amanda Palmer, a Dresden Dolls egykori énekesnője, a szókimondó, orfeum- és varietémániás anti-popdíva új albumát, a tavaly szeptemberben megjelent, és mindenki által az egekbe dicsért Theatre Is Evil című lemezt saját zenekara, a Grand Theft Orchestra élén mutatja be az A38 Hajón.