Megtudtuk, hogy nyílt egy kávézó a Wesselényi utcában, pont a Dohány utcai Zsinagógával szemben. Elmentünk megnézni, és láttunk egy Magyarországon egyedülálló kétszintes bemutatótermet, ahol Tom Dixon asztalokra löttyinthetjük a kávét, és dizájner lámpák fénye világítja meg azt, amit épp olvasunk. Van olyan fogalom, hogy élmény-kávézás? Ha igen, akkor azt eddig rosszul használtuk, és a Solinfo után értjük meg igazán.Dizájn rajongóknak kötelező, egyébként meg miért hagynánk ki?

Izzó lakberendezés

A Solinfo mindennel foglalkozik, ami köthető a lakberendezéshez; bútorok, világítástechnika, enteriőr kialakítás, apróbb tárgyak, minden van. Ezeket meg lehet vásárolni egyenként is (van az a lámpa, ami képes karaktert adni egy egész kávézónak), de gyakoribb az, hogy nagyobb terek, szobák kialakítását kérik a megrendelők. Erre (is) jó a húsz éves tapasztalat, ami mára a családi vállalkozás mögött van.

Meg arra, hogy a Zsinagógával szemben egy olyan 500 négyzetméteres teret tudnak létrehozni, amely esetében tényleg elhisszük: nem az volt a lényeg, hogy az élmény eladja a termékeket. Az egy dolog, azt egy bemutatóteremmel is el lehet érni, de itt arra is lehetőség van, hogy egy kávé (350 Ft) ürügyén bárki megtapasztalja a légkört.

Dixon brandingNem kell végighallgatni, hogy melyik lámpabúra tervezésének mi a története, de érdemes körülnézni, kedvencet választani, elmerengeni, hogy melyik az a darab, ami a leginkább illik hozzánk, amit pont el tudnánk képzelni az éjjeliszekrényünkön.

A világon több kávézóval egybekötött Tom Dixon bemutatóterem is van, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy a sztártervező csapata könnyen adná magát. Anno őt magát volt kemény menet meggyőzni arról, hogy a Solinfo legyen a kizárólagos magyar forgalmazó, de sikerült. Azóta jó a viszony és bár mára közel ötven főre bővült a tervezők listája, Tom Dixon maradt a legerősebb húzónév, aki egyébként lámpáktól bútorokig mindenfélét tervez.

FalpiercingA kávé finom, kérhetjük rizstejjel és szendvics vagy süti mellé is – erről ennyit, mert a Solinfo esetében kell a karakter másra. Csillagos eget imitáló plafonra, repedésből előtörő fényre, falból kiálló fémkarikákra, változtatható színű hatalmas körlámpára. Arra, hogy a világítás színét, fényerejét iPhone-ról is irányíthatjuk, és ha szeretnénk mozgatható csillárokat is beépíthetünk a nappaliba. Ára az majdnem mindennek van (nem ritka a 7000 eurós szék például), de egy valami ingyenes: az itteni élmény.

Kialakítás alatt van egy próba-lak is, amit azért hoznak majd létre, hogy azok a megrendelők, akik teljes mértékben a Solinfora bízzák magukat, kipróbálhassák jövőbeni otthonuk dizájnnal kezelt használati tárgyait és látványelemeit egyaránt.

Aki nem tervez dizájn otthont, annak meg azért érdemes benézni a Solinfoba "egy kávéra", hogy egyúttal galériába, dizájn vásárra és egy nagyon fényes birodalomba is benézzen.