A Szimpla Kertről szerencsére nem csak a korai bezárások és az utcán hangoskodó fiatalok kapcsán lehet hallani. A város legrégebbi romkocsmája kulturális térré fejlődött, és hétről-hétre újabb értékekkel gazdagítja Budapestet; kezdetben volt a  bringás bolhapiac, majd lett termelői piac is, amiről már korábban beszámoltunk, most pedig fiatal tervezők dizájn tárgyaival foglalkoznak. Megnéztük a Szimpla Fullkolort.

A Szimpla Kertre az utóbbi időben már nemcsak úgy tekintünk, mint szórakozóhelyre. A romkocsmák nagy örege az első termelői piac megszervezésével elkötelezte magát egy, még a szórakoztatásnál is magasztosabb cél mellett, így ma már nem csak a bulizni vágyó külföldieknek, a bicikliseknek, hanem a termelők mellett a kézműveskisválallkozásoknak is meghatározó helyévé szeretne válni. A Szimplában minden hétévégén megrendezésre kerülő kultúra-teremtő programok palettája 2012 december 22-én bővült ki a Fullkolorral, amely előtérbe helyezi a recycle és a slow design tematikát.

Bár lényegesen kisebb volt a felhajtás, mint a termelői piacon, azért akadtak bőven érdeklődők, akik hol magyar, hol pedig angol nyelven faggatták a tervezőket a különböző kreatív megoldásokról, amik ezúttal csak a Szimpla első termét foglalták el. Ezt joggal arra lehet fogni, hogy ennek a rendezvénysorozatnak még nem volt ideje mély gyökereket ereszteni a köztudatban. Reméljük ez hamarosan változni fog.

Jól láthatóan az egyedi ékszerek dominálták a felhozatalt. Voltak közöttük kézzel festett karkötők, üvegből készült nyakláncok, bojtos fülbevalók, valamint fémhálóból és újrahasznosított papírból összetákolt testdíszek, ez utóbbiakat a tervezőjük
Buza Kriszta soha nem látott formájú lámpákkal is megtámogatta. A legtöbb dizájner már második alkalommal népszerűsítette a Szimplában a találmányait.

Az MZF Fashion standjánál voltak még street art stílusban készült divatruhák, máshol indiai kelméből készült körkendők, illetve olyan könyvecskék, amelyek egy Angliában végzett képzőművész és egy cirkuszi előadó szürreális hangulatú közös gyermekei. A Karamellségek standja kicsit kilógott a sorból, ahol chilis, kávés, levendulás karamellkérmeket kóstolhattunk és vásárolhattunk, ezeket inkább a Termelői piacon tudtuk volna jobban elképzelni.

A tervek szerint minden harmadik hét szombat fog az egyedi tervezésű tárgyakról szólni. Reméljük, hogy előbb utóbb ez az ötlet is megérik annyira, hogy megüti majd a termelői piac által jó magasra állított mércét. Erre szerencsére minden esély megvan, hiszen az ötlet jó, a választék érdekes, de tény, hogy a Fullkolor egyenlőre még gyerekcipőben jár. A szervezők továbbra is várják az árusok jelentkezését, akiknek ez nem csak megjelenési lehetőséget, hanem plusz karmapontokat is jelent; az 1600 ft-os helypénzeket jótékonyságra fordítja a Szimpla. A pénzt természetesen ezúttal is a biciklis maffia viszi el oda, ahol szükség van rá.