Van, akit a holdfény vérfarkassá változtat, mi viszont újra gyerekek leszünk tőle. Az 1997 óta működő Holdfény Fantasy és Játékszaküzlet nem egy szokványos játékbolt. Ez sokkal több annál. A kiállítóteremszerű üzletben megelevenednek a sokak által jól ismert filmek, számítógépes játékok és képregények szereplői, akiket ha szeretnénk, akár haza is vihetünk magunkkal. Aki ide belép, az valószínűleg úgy dönt majd, hogy nem szeretne soha felnőni. Elhatároztuk, hogy körbenézünk mi is. 

Játék, ami nem játék

Az egyik vitrinből egy életnagyságú Alien villantotta ránk a fogait. A polcon ott hevert Freddy Krueger még véres, levetett kesztyűje, és egy körülbelül két méter magas Superman figyelte a boltban minden lépésünket, miközben mi elvesztünk a kedvenc történeteink szereplői között. Sokaknak olyan élmény lehet ez, mintha álmodnának, pedig ez itt történik Budapesten, a Nyugati pályaudvartól öt percre. Olyan hely ez, ahol nem kell törött porszívó csővel imitálni a lézerkardot. Simán vehetünk egyet magunknak.
Az itt található egyedi játékok nem csak a témájukban különböznek a többitől, hanem a részletekben is. Minden egyes figura szinte tökéletesen ki van dolgozva, a “mozdulataikba” belefeszül az erő és a lendület. Ennek ellenére a legtöbb „játék” nem a hagyományos értelemben vett játék, tehát nem arra való, hogy csillagközi háborúkat vívjunk velük. Ezeket inkább csak gyűjteni szokták és a szobában díszként felhasználni. Persze mindig figyelni kell, hogy olyan magasra tegyük őket, ahova nem ér fel a gyerek. Érdekes, hogy a nagyon fanatikus gyűjtők (azok, akik képesek vagyonokat kifizetni egy-egy számozott példányért) ki sem veszik a figurákat az eredeti dobozból. Ezt természetesen csak ők értik.
A „kocka” el van vetve - Gyűjtögetős kártyajátékok

A figurák természetesen még nem minden. Az üzlet egy másik “őrületnek” is fontos bázisa. A gyűjtögetős kártyák nagy népszerűségnek örvendenek itthon és külföldön egyaránt. Ezeknek a lényege az, hogy egyszerre lehet élvezni a gyűjtögetés adta örömöt és a stratégiai játékok izgalmát, miközben a tét gyakran pénzben és "hírnévben" is mérhető. A Holdfény játékboltban szinte bármit megtalálhatunk, ami ezekkel a kártyákkal kapcsolatos. A műfaj fanatikus rajongói, akiket a hétköznapokban hajlamosak vagyunk “kockáknak” hívni, a paradicsomban érezhetik itt magukat. A boltban egész paklikat, egyedi lapokat, kártyatartókat is lehet kapni. A választék elég figyelemre méltó.„Az erő legyen veled” - Ruhák, kütyük, kiegészítőkA rajongás természetesen nem maradhat négy fal között. Érdemes megmutatni az egész világnak, hogy mit szeretünk. Szerencsére az üzletben rengeteg ruhát, kütyüt és ajándéknak valót is találunk, így minden helyzetben nálunk lehetnek kedvenceink. A polcok dugig vannak pendrive-okkal, párnákkal, kulcstartókkal, táskákkal, szatyrokkal, pólókkal és bögrékkel. A határ a csillagos ég, illetve a Csillagok Háborúja kollekció esetében még az sem.

Ahol minden valóság - HoldfényCon

Mint már korábban említettük, ez nem egy hagyományos értelemben vett játékbolt. Ez egy másik világ, ami alkalmanként megelevenedik. Külföldi mintára a Holdfény is rendszeresen rendez találkozókatHoldfényCon néven, ahol a sci-fi, a fantasy és az anime rajongói megmutathatják melyik karakter szunnyad a lelkük mélyén. Éppen ezért ilyenkor jelmezbe öltöznek, és különös lényekként betöltik a rendelkezésre álló teret. Ezt Cosplaynek nevezik, ami a “costume play” rövidítése és annyit jelent, hogy a rajongók belebújnak a kedvenc karakterük bőrébe. Természetesen nem kötelező beöltözni, bárki, akit érdekel a rendezvény, szívesen látott vendég…bár érdemes megszaporázni a lépteit annak, akinek a nyomába ered valamiért néhány birodalmi rohamosztagos.