Hivatalosan is megnyitott új címén a belváros legújabb étterme/bisztrója/bárja, a Laci! Pecsenye?. Neve egyfelől utal a hús- és belsőség-centrikus gasztronómiára, a magyar konyhai gyökerekre és arra a nyilvánvaló célra, hogy a csúcsgasztronómiát a szélesebb rétegekkel is szeretné megismertetni.

Ebből az alkalomból egy különleges projekttel lepték meg a gasztronómia és a művészet kedvelőit: készítettek egy igen rendhagyó fotó-sorozatot, amelyben a modellek kifejtik a hús iránti szeretetüket. A 9 képből álló Húsimádók sorozatban a marha borda, a sertés fej és a sertés háló, a marha máj és lábszár mint minőségi alapanyagok a mindennapi használati tárgyak szerepét helyettesítik, így látni őket női táska, vagy blúz formájában is.

A meghökkentő és megosztó, de nem visszatetsző fotókat az ismert divatfotós, Misetics Mátyás készítette, a casting 59 modelléből végül hármat láthatunk a kiállításon.

A fotózás a
Laci!Pecsenye? előkészítő konyhájában készült, azon alapanyagok felhasználásával, amelyek rendszeresen előbukkannak az étterem naponta változó étlapján.

A fotósorozat képei megtekinthetőek a 90x70cm-es méretben a Laci!Pecsenye? bisztróban a Bazilikánál minden nap, az éterem nyitva tartási idejében.