Az elmúlt nyár, csakúgy, mint eddig szinte minden alkalommal a bulikról, az éjszakába nyúló iszogatásokról és a baráti összejövetelekről szólt. Idén azonban volt valami, ami Budapest éjszakáit egészen új megvilágításba helyezte – ez pedig nem más, mint a Puma Social kezdeményezése, az Éjszaka Bajnokai rendezvénysorozat.

Az Éjszaka Bajnokai hétről hétre megmérkőzhettek ping-pongban, lengőtekében, sőt csocsóban is, a nagyvárosi száguldás szerelmesei pedig olyan longboardokkal és streetsurf-ökkel szállhatták meg Budapest utcáit, melyeket a Faun Project csapata készített.

A Faun Project négy rendkívül tehetséges és fiatal tervezőből áll, akik úgy gondolták, hogy ideje itthon is megteremteni a külföldön amúgy már évek óta hódító longboardozás hagyományait. Magukhoz ragadtak egy jó adag nyers juharfát, bambuszt, megterveztek egy sor színes és kreatív mintát, összedobták a griptapeket és elkészítették azokat a boardokat, amik azóta már Budapest utcáin hasítanak. Nemrég egy olyan mini kollekciót is terveztek, mely a Puma Social felkérésére készült – ez a vibrálóan élénk, illúziókeltő, neonos longboard válogatás az Orion nevet kapta.

Az Orion kollekció teljes tervezési folyamatát lépésről lépésre rögzítették a Faunosok, ezekből pedig végül egy szuper kis videó született, amit a cikk alján Ti is megnézhettek. Fenyvesi Zsófi, az egyik tervező háttérinfóként azt is elárulta, hogy mi volt a legnehezebb a tervezés során: “A kollekció tervezési részében nagyon sok ötlet felmerült, sokat kutattunk és rajzoltunk. A megvalósítás pedig nagyon precíz munkát igényelt, a színek válogatásától kezdve a formák illesztéséig és festéséig. Ez minden szempontból próbára tette a csapatot, de a végén nagyon nagy megkönnyebbülés volt, hogy a végeredmény egy az egyben megfelelt a terveknek és apróságoktól eltekintve gond nélkül megoldottuk a feladatot.”

Faun Project for Puma Social - Making of from Urbanplayer.hu on Vimeo.