Elhatároztuk, hogy felmérjük Budapest legújabb szórakozóhelyét, az Akváriumot. A Rotfront koncert tökéletes alkalomnak bizonyult. Kíváncsiak voltunk, hogy a hirtelen üzemeltető váltáson átesett klub mit hozott ki a város közepén lévő lyukból.

A gödör (szigorúan kisbetűvel írva) felé sétálva a Gőzölgő Fesztivál forralt bor illata mellett konstatáltuk: kívülről nem sok változás van. Kikerült egy pár sörpad a teraszra, és felkerült egy pár programajánló fólia az üvegfalakra. A bejárat előtt három hőgombát találtunk, behúzottnyakú dohányosokkal. Belépve az épületbe a biztonsági szolgálat emberei egy fémdetektor és egy zseblámpa segítségével rögtön hatástalanították a rendkívül veszélyesnek tűnő retikülünket. Nem voltak tolakodóak, ami már szakmájukban felér egy piros ponttal.
A régi kisszínpad helyén egy viszonylag kihasználatlan bebútorozott tér fogadott, csókolózó párokkal és Pesti Estet olvasó középkorúakkal. Itt találtuk meg a jegypénztárat és a ruhatárat. Végre egy iroda, ahol (remélhetően releváns) információkat gyűjthetünk be. A ruhatár 200 Ft volt, amiért cserébe még a kabátjainkat is megkaptuk a buli végén.

Ezzel sréhen szemben van a mosdó-komplexum. Benyitva Gödör-flashbackünk volt. Maradt a régi, csak a bejárat költözött a túloldalára. WC papír és tisztaság volt, de UV körömlakkos, kedves vécésnagyi nem.
A régi ad hoc ruhatár helyén találtunk egy kisszínpadot és egy kis pultot, ahol két DJ játszott warm up balkán-rockot a pultnál álló tizenöt embernek. Tovább haladva sok fehér “ikeahangulat” műbőr kanapé után karszalag ellenőrző security fogadott. A jegymegfelelési akadály után beléphettünk az új csapat által kialakított koncerttérre. A színpadot az egykori backstage helyén alakították ki. Fura kis lyuknak tűnt, de mivel pár nappal ezelőtt beszélgettünk Murakkal (Muraközy Péter, az Akvárium új programigazgatója, a szerk.) megtudtuk, hogy ez is, mint ahogy a hely berendezésének 80 %-a, egy ideiglenes megoldás. A nagy koncerttermet majd pár hónap múlva, az egyik hátsó teremben fogják kialakítani. Ezt afféle kamaraszínpadnak szánták. Pont annyi is, így a koncert kezdetéig a kocsmát mértük fel.

Első blikkre teljesen fesztivál hangulatunk volt, ami nem a felszabadult érzelmeinknek köszönhettük, hanem a pult átmeneti megoldásainak. Mobil pult, műanyag pohár és társai. A pultosok fiatal, kedves, segítőkész lányok és fiúk. A pozitív hullám folytatódott az árlap felmérésével. Egy korsó sör ára 440 és 650 forint közt van. A fél literes víz 260, egy üveg Gere Pinot Noir 2950 Ft. A pálinkák láttán már nem voltunk olyan boldogok, ugyanis a kínálat háromnegyedét a Rézangyal parfümjei foglalták el. Azon kívül egy pár árva Békési és Márton párlatot találtunk csak.

A koncert közben elkezdődött. A kisebb tömeg az első hangok hatására rögtön át is vonult a frontvonalba. Az Akvárium logóját láttuk a színpad két oldalán két színben közeledni és távolodni, beúszni és kiúszni. Ezt a kezdetleges effektet véleményünk szerint nem kerülhetett volna sokba helyettesíteni egy fiatal, lelkes VJ-vel.
A színpad kicsit alacsonynak bizonyult, de ha ezt tényleg kamarának tervezik csak, annak magasságilag pont megfelel. A koncert egyébként profi volt, annak minden pozitív és negatív jelzőjével. A frontember kicsit unatkozott, de azért, ahol a számok megkövetelték, ugrált egyet-kettőt gitárral a kézében. Ami meglepő volt, hogy félidőben szünetet tartottak. Milyen okos gondolat! Bár egy színházi előadásnál nincs a büfészünetnél utálatosabb dolog, itt helyén volt. Kifejezetten pultforgalom növelő és ciginélküliség túlélést segítő megoldás. Vajon mindegyik Akváriumos zenekar tart majd ilyet? Nem tudjuk, de ajánljuk.

Azt vettük észre magunkon, hogy kulturáltan szórakozunk. Nem cigizünk, nem szemetelünk, nem ordibálunk. A Rotfront zúzósan mulatós ‘Sigaretta’ című számára lötyögve énekeltük a frontemberrel, hogy “sigaretta you make me feel much better, you make me feel soo good”. Aha! nem gyújtunk rá, táskánkat, csuklónkat szépen mutogatjuk az őröknek, lábunkkal nem piszkoljuk össze a fehér kanapékat, poharakat nem törünk, nem is tudnánk, mivel műanyagok. Mi lehet ez: euro trend szórakozó komplexum vagy kihipózott balkán? A koncert végét nem vártuk meg. Nagyobb volt a csábítása a környéki füstös, lélekvesztő szórakozóhelyeknek. De akkor is: hajrá, Akvárium! Legyetek tökéletesek, minőségiek, mert tényleg közérdek a létetek!

Ti vagytok a Deák tér, az Erzsébet tér, a Gödör, az Akvárium, a tó, a park, a városi napozás és a kültéri borozás.
Nekünk ez volt az első benyomásunk a klubról. Ha dafke van bennetek azért, ha nincs akkor meg azért menjetek el, nézzétek meg, bulizzatok, igyatok, ismerkedjetek, és írjátok meg Ti is a véleményeteket!