Shopping
Amikor Budapesten minden pénzt megér a karácsony …
Fotó : Kőrösi Tamás - We Love Budapest
Amikor Budapesten minden pénzt megér a karácsony ...

Kalandvágyó budapesti túránk után ismét nyakunkba vettük a várost, ám ezúttal arra voltunk kihegyezve, hogy hol vannak azok a „burzsuj” boltok, ahol karácsony előtt leginkább a szívünk vezérli a kezünket vásárlás közben, nem pedig a józan eszünk és a pénztárcánk. Túránk során azokat a prémium kategóriás boltokat kerestük, ahol kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat találunk, ízléses enteriőrrel, káprázatos csomagolással, színekkel és szagokkal, meg azzal az érzéssel, hogy bizony egy idényre mienk lehet a világ, mert megérdemeljük! Csak hogy veletek is megoszthassuk az életérzést, lájkoljátok és kommenteljétek a cikket, hiszen a drága ajándékokat most meg is nyerhetitek!

Utunkat igazi úrilányok módjára az Andrássy úton kezdtük az Operaház előtt, ahol már várt is ránk bérelt autónk. Ezúttal lemondtunk a gyaloglásról, no meg a cipekedésről, és a kényelem mellett döntöttünk a Fox Autorenttel. A bevásárló körutunk első állomása felé igyekezve így bele is tapostunk a gázba, és korgó gyomrunkat indultunk csillapítani egy igazán különleges budai villába.
A Villa Bagatelle a budapesti született feleségek kedvenc helyszíne, ahol minden kenyér, sütemény, csésze kávé és ajándéktárgy a kiváló minőség és a kényelmes elegancia házasságának szerelemgyermeke. A villa otthont ad egy Brót pékségnek helyben sült finomságokkal, egy káprázatos édességeket felvonultató látványcukrászdának, egy étteremnek, no meg magában rejt egy különleges lakberendezési-dekorációs boltot is számtalan kis csodával és Ralph Lauren Home kiegészítőkkel. Választásunk a „Pezsgős reggelire” esett egy pohár Moet Chandon pezsgővel, ami  mellé briós, füstölt lazac, orda sajt, citrusos mascarpone krém, frissen facsart narancslé dukált 5000 forintért.  A sofőr bio kakaót kortyolgatott mindehhez, mielőtt gyorsan el is hagytuk a helyszínt és némi vásárlásnak néztünk elébe.
Utunk legígéretesebb boltjába léptünk be, a Madison Parfümériába, amely a világ legexkluzívabb és legritkább illatait felvonultató szaküzlet az . Az Opera Patika helyén nyílt üzlethelyiség 1888-ban készült bútorzata káprázatos luxusérzetet nyújt vevőinek, így már csak emiatt is érdemes betérni. Judit, az üzletvezető hihetetlen profizmussal kalauzolt körbe minket az orrok alkotta illatok világában anekdotákat mesélve. A Romániából származó Madison illatai  között megtalálhatjuk a legdrágább elérhető parfümöt is Clive Christiantől, amely üvegcse értéke 228 000 forint.  A luxustermékek között meglapul az arany, az ezüst, vagy akár a hasis parfümillata is, sőt New York városrészeit is felidézheti bennünk egy-egy darab. Megfogalmazásuk szerint a boltban a vevők álmaikat keresik, amelyet egy illat teljesíthet ki, így nem csoda, ha valaki gyermekkora élményét szeretné megidézni.
Miután orrunk megtelt a világ összes csodájával, ellátogattunk a , amely kiemelkedő design koncepcióját erősítendő jelen pillanatban a defo labor alkotta karácsonyi dekorációját viseli. Zsolt, a tulajdonos elismert figurája a fodrász szakmának, mindamellett, hogy üzletében fiatal tehetségeket nevel, akik tovább erősítik a nem mindennapi üzlet színvonalát. A Kevin Murphy termékekkel dolgozó csapat biztosan nem hagy cserben, ha a hajadról van szó, így mindenképpen nézzetek be, ha időtök engedi. Szőke Gábor Miklós installációi számunkra már rég ismerősek, de Te ne ijedj meg, ha a Nádor utcai szalon ablakában egy piros majom mered majd Rád!
Kilépve az üzletből meg sem álltunk a Baldaszti Marketig, amely gourmet bolt kínálatától összeért a nyál a szánkban, és leginkább kapkodtuk a fejünket a különleges ínyencségek után. A fiatal, lendületes csapat nem titkolja, hogy körbeette a világot, és minden nap azon fáradoznak, hogy ezt az élményt Budapestre is elhozzák nekünk. A csemege és gourmet bolt a budai lábánál minden nap friss kenyereket, folyamatosan frissülő sajt és húsválasztékot, valamint a legkiválóbb minőségű termékeket és alapanyagokat sorakoztat fel a nagyvilágból és hazai termelők manufaktúráiból, amelyek nem csak finomak, de szépek is.
Falatozva az V. kerület felé vettük ismét az irányt, hogy meglessük a város különleges lábbelieit. Valószínű, hogy mindenki megtanulta már a leckét, hogy a magyar Manolo Blahnik nem más, mint Vágó Réka, azaz rekavago. A fiatal cipőtervezőnő három évesen vette kezébe első balettcipőjét, és azóta tudja, hogy mi kell a női lábnak. Az egyedi tervezésű darabok mellett Réka már borítéktáskáival, telefontokjaival, ékszereivel is hódít. Az egyedi megrendelésre készülő magas sarkú cipők a legfinomabb bőrből készülnek, és megtalálod őket többek között a Pazicski Showroomban.
Ezután betértünk régi kedvenc helyünkre,  a . A napi menü mellett döntöttünk, és nem is panaszkodhattunk. Az ételeket házi szörppel öblítettük le, hiszen nyár óta tudjuk, hogy a Mák szörpjei az egyik legkiválóbbak a városban. Tégláig nyers falak, talponálló pultok, köznapi ételek újragondolt, modern formában. A fogások kis adagokban érkeznek, így bármelyik ételsort végig kóstolhatod. A séf finom textúra-játékot játszik az étellel, melynek Te vagy a fő mozgató eleme. Befejezésül fatálcán érkezik a kavicsnak álcázott meglepetés csokoládé desszert.
Ebédünk után következett a Varga Design,  hiszen karácsony előtt mindig kézenfekvő ajándéktipp lehet az ékszer. Varga Miklós ötvösművész közel 40 éve tervez egyedülálló ékszereket, ezüstből, aranyból, platinából, drágakövekből és tahiti gyöngyből. A manufaktúrában előállított összes darab kézi munkával készül. A különleges „pókháló technikával szőtt” mesterműveket nemzetközi szabadalom védi. Ezekkel az ékszerkülönlegességekkel a művész számos díjat nyert nemzetközi kiállításokon és így válhatott több királyi család beszállítójává. Szalonja a belvárosban, a  nyíló Haris köz 6. szám alatt található.
Bort ajándékozni minden alkalomra jó választás, de igazán nehéz kiválasztani a megfelelő tételeket. Ehhez hívtuk segítségül a szakembereit, ahol a szívélyes fogadtatás kezet fogott a minőséggel. Mi a Vécsey utcai boltot választottuk úticélul a szomszédságában. A Bortársaság számos karácsonyi válogatással készült az ünnepekre, így garantáltan nem lehet mellényúlni. Nagy kedvencünknek a csúcsborokat tartalmazó Év Borászai válogatás bizonyult, Légli, Konyári és St. Andrea palackokkal, de aki ide betér, biztosan megrészegül a faládák, hordók és üvegek sokaságától.
Újabb állomásunk kicsit távolabbra esik, hiszen Budaörsre kell kivezetnünk a város legjobb halaiért, azaz ellátogatnunk a ra. A fagyispultnyi jégágyon találhatunk kezdőknek való uszonyosokat, lazac- és tonhalfilét, valamint igazi hekket. Kizárólag friss áru kerül az üveg mögé, a hét öt napján érkező szállítmányokat többek között norvég, spanyol, új-zélandi, görög vagy épp sri lankai árveréseken szerzik be. A tengerparti Budaörsre megéri kilátogatni, hiszen ha valakinek halra fáj a foga, itt tudja a legfrissebben beszerezni a vizek ínyenc darabjait.
Hogy a karácsonyi bevásárlás közben testi-lelki egyensúlyunkat is rendbe tegyük beugrottunk az Oxygén Wellness Központba a Naphegyen. Az Oxygén központok legújabb üdvöskéjében exkluzív környezetben túllépve a hagyományos fitness termek szolgáltatásain valóban figyelmet fordíthattok az egészséges életmód és a test karbantartására. A fitness teremben professzionális edzők segítenek abban, hogy a legjobb formádat hozd ki magadból csúcsminőségű kardio-, Kinesis One és Personal Selection erősítő gépek segítségével. Érdemes kipróbálni a kellemes hangulatú izzasztó és ellazító csoportos órákat is. A 800 nm-es színtiszta luxus a költekezős napunk után stílusosan tette fel az „i”-re a pontot, így elmerülve a pezsgőfürdőben már megint azon töprengünk milyen más oldalát mutathatnánk be Budapestnek..
Amennyiben lájkoljátok a cikket, és megírjátok kommentben, hogy melyik hely tetszett Nektek a legjobban az alábbi ajándékokat sorsoljuk ki december 27-én (kedden):

Fox Autorent
A kategóriás Mercedes egy hétvégére


Pink Semikolon fotómappa

Madison Parfüméria
Egyéni illattanácsadás


Kevin Murphy termékcsomag és hajvágás, tanácsadás


Páros 3 fogásos napi menü

Rekavago
Piros telefon tok és táska

Varga Design
Pókhálós nyakék


Az év borászai válogatás (3 tétel)

Baldaszti’s Market
5000 Ft értékű vásárlási utalvány


10 000 Ft értékű vásárlási utalvány

Oxygen Wellness Naphegy
Egy páros napi belépő

Oxygen Wellness