szabadidő

szerkesztés

Több is van Budán! – 3 klasszikus futókör

Szerzők

2016. 07. 26. 14:30

A nyár egyebek mellett a futás évszaka is, hiszen ilyenkor az időjárás aligha jelenthet kifogást, amikor indokokat keresünk a lemondásra. Egy naplementével kísért kellemes esti kocogásnál nem is nagyon van jobb ebben az időszakban, ehhez ajánlunk három vérbeli futókört.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Feneketlen-tó

1/3

1114 Budapest, Frankfurt-sétány

Több Infó

Címkék

A legtöbb futókörhöz tartozik fitneszpark is, ahol nagyrészt a saját súlyoddal dolgozhatsz, hogy ne csak a vádlid vagy a combod kapjon terhelést egy-egy mozgolódás során. A tavaly nyáron átadott Feneketlen-tavi parkban elliptikus tréner, lábizom-erősítő és evező, hátizom-erősítő és mellizom-erősítő, húzódzkodó keret, nyújtó és egy TRX-állvány segít karbantartani az izmokat. A rekortán borítású pálya értelemszerűen az 1877-ben keletkezett, 1 hektár területű és nagyjából 5 méter mély tó körül fut 530 méter hosszan és 125 centi szélességben. Maga a kör igen kalandos és nagyobb odafigyelést igényel, ugyanis pici emelkedőket és lejtőket tartalmaz, illetve itt-ott élesebb kanyarokat, tehát körültekintően érdemes követni a vonalvezetést. Nem beszélve a tó környékén bóklászó kacsákról és a padoknál cirkáló galambokról, akik néha kikerülendő akadályt jelentenek. Nagyon kevés a hűvöset adó fák alatt vezető szakasz, úgyhogy a nap hamar kiszívhatja az erőnket – pihenéshez a park több tucat padja szolgáltat lehetőséget.

Fotó: Péter Láng

Újbuda

2/3

1114 Budapest, Bartók Béla út

Több Infó

Címkék

A Budapest futókörállományában vezető kerületnek számító Újbuda másik végében hasonló kondíciókkal működik az idén tavasszal átadott pálya. Maga a park egy többlépcsős felújításon esik/esett át: a régi, lepusztult játszótér romjainak eltakarítását követően elkészült a közösségi kert, illetve a 400 méter hosszú, 125 centiméter széles rekortán borítású futópálya, valamint a fitneszpark. Az utolsó szakaszban pedig az egész park megújul majd. Szintén ingyenesen vehető igénybe a Kondorosi úti pályán található fitneszpark öt eszköze ('Air Walker' és elliptikus tréner, lábizom erősítő és evező, nyújtó, húzódzkodó és tolódzkodó keret, hátizom- és mellizom-erősítő), illetve használható egy TRX-tartóoszlop is. A pályát egyébként a hivatalos átadási ceremóniát követően váltóversennyel avatták fel a környékbeli általános iskolás diákok, akik testnevelésórákon is köröznek majd rajta.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Óbuda

3/3

1033 Budapest, Fő tér és környéke

Több Infó

Címkék

A talán kevésbé ismert, Szentlélek tér közelében található parkba nem csupán a futóknak, hanem egyéb sportágak művelőinek is érdemes ellátogatniuk. A 300 méter hosszú, rekortán borítással ellátott futókör egy-egy beton kosár- és futballpálya mellett halad el, az egyik szakaszon pedig egy mini gördeszkapark határolja. Tovább haladva belefuthatunk egy immáron mindenhol alaptartozéknak számító kültéri fitneszparkba (közel tízféle géppel!), illetve az arra megfelelő szerkezeteken saját testsúlyunkkal is dolgozhatunk a kosárlabda ketrecnél. Maga a pálya viszonylag egyszerű vonalvezetésű, néhány méteren a kellemes hűst biztosító fák alatt lehet a kilométereket falni, továbbá a külön kialakított sprintszakaszon csúcssebességgel száguldani.

Hasonló tartalmak

Admin mode